L'alcaldessa reclama a Brussel.les suport europeu contra el projecte de la MAT

Núria Parlon exposa a les autoritats europees l'oposició del Consistori i de la ciutadania colomenca al pas d'una línia elèctrica de molt alta tensió (MAT) pel municipi.

L'alcaldessa, Núria Parlon, i el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jordi Mas, es van desplaçar el passat dilluns a Brussel·les per exposar l'oposició unànime del Consistori i de la ciutadania de Santa Coloma al pas d'una línia elèctrica de molt alta tensió (MAT) pel terme municipal.

Amb aquesta finalitat, l'alcaldessa va mantenir diferents reunions amb responsables parlamentaris i diputats de la Comunitat Europa, el Comitè de les Regions i el Parlament Europeu. En totes les trobades va expressar la voluntat de l'Ajuntament d'aconseguir una moratòria al projecte de la MAT per Santa Coloma i va informar de les diverses accions ciutadanes que s'han dut a terme en els últims mesos per aconseguir de la companyia que vol dur a terme la instal·lació, Red Eléctrica de España (REE), la suspensió del projecte.

Pregunta a la Comissió

El primer resultat de les reunions i gestions mantingudes a Brussel · les per l'alcaldessa es materialitzarà en els propersdies amb la presentació, per part dels eurodiputats Maria Badia i Andrés Perelló, d'una "pregunta prioritària" a la Comissió sobre l'estat exacte en què es troba el possible procediment d'infracció per poder establir si cal demanar una parada preventiu del projecte, el que requerirà una resposta de l'organisme europeu en un termini no superior a tres setmanes.

Una de les reunions destacades mantingudes a la capital europea per l'alcaldessa ha estat amb responsables de la direcció general de Medi Ambient de la Comunitat Europea, organisme que ja va sol · licitar el passat mes d'octubre a les autoritats espanyoles un informe, que encara esperen, de avaluació de l'impacte mediambiental que podria suposar el pas de la MAT per la nostra ciutat, la infraestructura ha estat dissenyada perquè els cables passin a menys de 150 metres dels habitatges de les Oliveres ia 75 m de les de Can Franquesa.

Entre les diverses accions ciutadanes dutes a terme amb aquesta finalitat, ha destacat el lliurament a REE, el passat 26 de setembre, de més de sis mil signatures perquè atengués la petició popular.