L'alcaldessa participa a la Trobada Estatal de Governs Locals i Cooperació Internacional al Desenvolupament

Se celebra a la ciutat de Còrdova fins aquest divendres 12 de novembre. L'alcaldessa va fer el lliurament d'un reconeixement a la Universitat de Sevilla per la seva implicació en el desenvolupament de l'Agenda 2030.

L'alcaldessa intervé a la Trobada Estatal de Governs Locals i Cooperació Internacional al Desenvolupament

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, participa a la Trobada Estatal de Governs Locals i Cooperació Internacional al Desenvolupament que se celebra a la ciutat de Còrdova fins aquest divendres 12 de novembre.

Núria Parlon és present en aquesta trobada en qualitat de Presidenta de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat (CONFOCOS) i en l'acte inaugural va realitzar el lliurament d'un reconeixement a la Universitat de Sevilla per la seva implicació en el desenvolupament de l'Agenda 2030 amb la iniciativa “SISTEMA D'INFORMACIÓ TERRITORIAL PER A L'ANÀLISI ESPACIAL DE LA QUALITAT DELS TERRES I REACTIVACIÓ DE LES ECONOMIES RURALS A LA PROVÍNCIA DE SUCUMBIS (EQUADOR)”.

La Trobada Estatal de Governs Locals i Cooperació Internacional al Desenvolupament és una proposta per reflexionar sobre la política pública de cooperació al desenvolupament d'ajuntaments, diputacions, mancomunitats i xarxes municipals.

Aquest esdeveniment reuneix a Còrdova fins divendres responsables polítics i institucionals de més de 300 governs locals, institucions i xarxes de governs locals, al voltant de les temàtiques, estratègies i impacte de les polítiques públiques de Cooperació Internacional al Desenvolupament als territoris. Hi ha representades una trentena de ciutats i delegacions de quatre països: Cap Verd, Moçambic, Cuba i Brasil.

Es presenta com un espai per al diàleg sobre l'evolució d'unes competències que han crescut paral·lelament a la consolidació dels ajuntaments democràtics, i que han suposat, en un context global complex, la connexió entre la realitat dels municipis i els reptes globals, en totes les facetes; educació, energia, salut, urbanisme, sostenibilitat, ciutadania i solidaritat, transparència, rendició de comptes i acció exterior.

El ministre d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares va inaugurar aquesta trobada posant en relleu la importància de la cooperació per millorar i reforçar les polítiques públiques, així com la qualitat de vida de la població.

La Trobada Estatal de Governs Locals i Cooperació Internacional al Desenvolupament està organitzada pel Famsi (Fons Andalús de Municipis per a la Solidaritat Internacional) , Confocos i FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de la capital cordovesa, la Diputació de Còrdova, la Direcció General de Polítiques de Desenvolupament Sostenible (Dgpoldes) de la Secretaria d'Estat de Cooperació Internacional (SECI), del Ministeri d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, l'Aecid (Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament) ) i l'Agència Andalusa de Cooperació Internacional.