L'alcaldessa i el president de la Diputació han inaugurat la Biblioteca del Fondo

Santa Coloma celebra l’obertura de la quarta biblioteca de la ciutat, la Biblioteca del Fondo, que té un fons especial en ‘Cuines del món’.

L'alcaldessa, Núria Parlon, i el president de la Diputació, Salvador Esteve, en el moment de la inauguració

Santa Coloma de Gramenet, 11 de setembre de 2014.- Aquest matí l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han inaugurat la nova Biblioteca del Fondo, un nou equipament que completa els serveis que ofereix l’Edifici Fondo en aquest barri –mercat municipal, llar d’infants i supermercat-.

Aquesta biblioteca se suma als altres tres equipaments dedicats al foment de la lectura de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona a Santa Coloma de Gramenet –biblioteques Central, Can Peixauet i Singuerlín-Salvador Cabré-.L’acte ha començat amb una jornada de portes obertes en la que han participat més de mil cinc-centes persones, i diferents activitats infantils i familiars. Al carrer, s’ha pogut gaudir d’una batucada i a la primera planta de l’Edifici Fondo s’ha realitzat un taller de cuina. L’acte també ha comptat amb l’assistència de diferents representants de l’Ajuntament i de la Diputació, d’entitats locals i de molts veïns i veïnes del barri del Fondo.Posteriorment s’ha fet un recorregut per les dependències del nou equipament. La nova biblioteca neix amb un fons inicial de 32.500 documents. A la primera planta s’ubiquen el pati i el vestíbul d’accés al recinte, així com el punt d’atenció i un espai dedicat a exposicions temporals i a actes adreçats a la ciutadania. A la segona planta hi ha una zona infantil, l’espai multimèdia, l’àrea de revistes, la sala polivalent i l’àrea d’informació i fons, així com diferents espais de treballs per als usuaris i usuàries. També en aquesta planta hi ha una de les zones singulars que proporciona una personalitat pròpia a l’equipament, l’espai dedicat a “Cuines del món” que, amb un fons especialitat en gastronomia i alimentació amb gairebé 2.000 volums, disposa d’una cuina i de les eines necessàries per desenvolupar activitats gastronòmiques.L’acte ha finalitzat amb els parlaments de les autoritats. L’alcaldessa, ha destacat en la seva intervenció la participació del veïnat en l’acte (que ha aplegat unes mil cinc-centes persones) i ha dit que “el valor específic que té la Biblioteca del Fondo perquè és la perfecta unió entre la cultura i la diversitat. Aquest centre –ha remarcat Núria Parlon- és també un espai de trobada social i relacional i un lloc d’intercanvi de coneixement, perquè a Santa Coloma les biblioteques han demostrat ser agents de cohesió social i que generen sentiment d’orgull i pertinença de ciutat”.També, el president de la Diputació ha definit les biblioteques de la Xarxa com a equipaments públics que van més enllà de la biblioteca tradicional, són, ha dit Salvador Esteve, autèntiques “escoles de civisme”, i ha recordat que amb la Biblioteca del Fondo ja són 221 a tota la demarcació de Barcelona.La Biblioteca del Fondo en dades • És la 4ª. Biblioteca de la ciutat –s’afegeix a la Central, Can Peixauet i Singuerlín-Salvador Cabré-, i completa la xarxa d’aquests equipaments segons el Pla municipal de servei bibliotecari 2011-2015 que es va aprovar al Ple municipal del 23 de desembre 2010.
 • Forma part del pla estratègic que van encetar l’any 2010 l’Ajuntament de Santa Coloma i la Diputació de Barcelona per fomentar la lectura i la vida cultural a la ciutat, i contribuir a la cohesió social del municipi.
 • Són 1.950m2 dedicats a la lectura i a les activitats culturals i ciutadanes, distribuïts en les plantes primera, segona i tercera de l’edifici.
 • Amb un fons de 32.500 documents per a la consulta i préstec, 2.000 dels quals formen part del fons especialitzat en cuina i gastronomia
 • Hi treballa un equip humà format per 7 persones
 • Incorpora el sistema RFID (radiofreqüència) de préstec en autoservei
 • Compta amb una cuina habilitada, ubicada a l’espai “Cuines del món”, amb 90m2 i tots els estris necessaris per fer demostracions, tallers, xerrades i activitats de gastronomia.
 • Aquest espai serà gestionat per una Comissió formada per Fondo Comerç, la unitat UB-Bullipedia (Campus Alimentació) i l’Ajuntament, entre d’altres
 • S’adhereix a la Unitat UB-Bullipedia, del Campus de l’Alimentació, que treballa per crear una enciclopèdia on-line promoguda per Ferran Adrià i la UB.
 • Inversió en l’equipament: 2,6 milions d’eurosLes biblioteques a Santa Coloma de Gramenet

 • Amb més de 7.000 m2 dedicats a la lectura, la recerca i l’estudi, les biblioteques de Santa Coloma de Gramenet formen l’equipament cultural més gran de la ciutat.
 • Els veïns i veïnes tenen una biblioteca a menys de 10 minuts de casa caminant
 • Un equip humà format per 38 persones.
 • Més de 230.000 documents a disposició de la ciutadania.
 • 51.749 veïns i veïnes de Santa Coloma tenen el carnet de la Xarxa de Biblioteques.
 • L’any 2013 es van prestar 186.548 documents.
 • Les biblioteques colomenques van rebre 446.834 visites l’any passat. 
 • El 2013, les 3 biblioteques de Santa Coloma van acollir també un total de 1.146 activitats socials o culturals a les quals van assistir prop de 30.000 persones.**Us adjuntem dues imatges de l’acte d’avuiPer a més informació i/o contactes: Servei de Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet comunicació@gramenet.cat morilloga@gramenet.cat