L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, promou la publicació voluntària de les declaracions de béns i activitats dels regidors i personal directiu de l’Ajuntament

L’alcaldessa, que ha informat en roda de premsa d’aquesta mesura, ha presentat la seva pròpia declaració

Santa Coloma de Gramenet, a 22 d’abril de 2010. El ple municipal que se celebrarà el proper dilluns aprovarà una proposta per tal de publicar, de manera voluntària, al web municipal les declaracions de béns i activitats de regidores, regidors i personal directiu del consistori. Núria Parlon, ha explicat en roda de premsa que aquesta iniciativa obeeix al compromís amb la transparència i la voluntat de governar amb parets de vidre que vaig assumir el mateix dia de la meva pressa de possessió. Santa Coloma de Gramenet serà un model de transparència”.

 

 

Quan s’aprovi en ple aquesta proposta, tots els regidors del consistori –tant el grup de govern (PSC) com els grups a l’oposició (PP, ICV-EUiA i CiU) podran de manera voluntària acceptar la publicació dels seus béns i activitats a la web municipal. Parlon ja ha anunciat que els 17 regidors socialistes publicaran les seves dades, tot afegint que vull que la ciutadania colomenca conegui amb detall l’estat patrimonial dels regidors i regidores que els governen, fins l’últim euro”.

 

 

Tots els càrrecs electes estan obligats a presentar una declaració dels seus béns i activitats quan accedeixen al càrrec, quan cessen i quan hi ha alguna modificació substancial. Aquestes dades es guarden a un Registre d’interessos a la Secretaria General de l’Ajuntament que pot ser consultat per la resta de regidors i regidores i per ciutadans i ciutadanes que tinguin algun interès directe i legítim. Amb la nova proposta es tracta de fer públiques aquestes declaracions. En aquest sentit, l’alcaldessa, ha afirmat que vull anar més enllà d’allò que estableix la llei. Així comencen les voluntats”.

 

 

A la mateixa roda de premsa, celebrada aquest migdia a la Sala de Plens, Núria Parlon, ha facilitat als periodistes la declaració que va formular el juny de 2007, quan va prendre possessió com a regidora del consistori. En aquest sentit ha declarat que tots els membres de l’equip de govern estaran en aquesta fotografia de la transparència. Voldria que la resta de regidors i regidores dels grups de l’oposició s’hi sumessin”.

 

 

Un cop aprovat pel ple, la Secretaria municipal confeccionarà un model de declaració que sintetitzarà les dades existents als Registres d’Interessos i recollirà les dades restants necessàries. Es calcula que un mes, a partir de la data d’aprovació, es podran oferir les dades a la web municipal. Les declaracions es mantindran públiques durant un període de dos anys següents a la data de cessament del càrrecs.

 

 

Podeu accedir al vídeo amb les declaracions de l’alcaldessa al web municipal www.gramenet.cat

 

Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
93 462 40 00

comunicacio@gramenet.cat