L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet inaugura demà la IV Mostra Gastronòmica, amb els millors restauradors colomencs

El catedràtic de la Universitat de Barcelona, Dr. Claudi Mans, oferirà la conferència El món alimentari del futur: Projecte Torribera (dissabte 24, de 13 a 14 h) i diumenge el tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis Territorials i Comerç, Esteve Serrano, parlarà dels Mercats Municipals com a referència a l’alimentació fresca, sana i saludable.

Una de les demostracions culinàries de la darrera edició de la Mostra

Santa Coloma de Gramenet, a 22 d’abril de 2010. Demà divendres 23 d’abril, l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, inaugurarà la IV Mostra Gastronòmica (rambla de Sant Sebastià, 19 hores); acompanyada del tinent d’alcalde de l’Àrea de Recursos Interns, Promoció Econòmica i Comerç, Joan Carles Mas; el  tinent d’alcalde executiu de Serveis Territorials i Comerç, Esteve Serrano; el president de l’Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI), Josep Colldeforns; i el president de l’Associació Colomenca d’Oci i Restauració (ACOR), Francisco Molina.

 A continuació es realitzarà un recorregut pels 25 expositors de la Mostra i per l’Espai de Degustació, que inclou un estand de la UB-Campus de l’Alimentació de Torribera.

 Tres dies de tasts, demostracions i degustacions

 La IV Mostra Gastronòmica es divideix en quatre espais: de Demostracions,  de Degustació,  de Xerrades i Col·loquis i el Recinte Firal.

 A l’Espai de Demostració els principals restaurants de Santa Coloma presentaran els seus plats més novedosos, juntament amb l’Escola de Restauració de Santa Coloma. A l’Espai de Degustació, entre d’altres, s’oferiran tast de caves (divendres 20:30 a 21:30), cafès, vins, whisquies i cerveses, dirigits pel reconegut Sommelier colomenc Paco Cordero (veure programa adjunt) .

 A l’Espai de Xerrades i Col·loquis, destaca la conferència “El món alimentari del futur: Projecte Torribera”, a càrrec del Dr. Claudi Mans, Catedràtic de la Universitat de Barcelona i delegat del Rector per al Campus de l’Alimentació de Torribera (dissabte 24 de 13 a 14 h). I diumenge  (de 13:30 a 14:30 h), el tinent d’alcalde executiu de l’Àrea de Serveis Territorials i Comerç, Esteve Serrano, parlarà dels “Mercats Municipals com a referència a l’alimentació fresca, sana i saludable”.

 Cuines del món i el campus de l’Alimentació de Torribera

 

Enguany, tornen a destacar la presència de les cuines del món, amb tres restaurants de la ciutat (cuina índia, paquistanesa i japonesa-fussió). En concret,  el dissabte matí, un dels restaurant oferirà un tast de Suc de mango i Lichi (de 14 a 15 a l’Espai Cates).

 Una de les principals novetats de la IV Mostra és la participació, per primera vegada, del Campus de l'Alimentació de Torribera de la UB, mitjançant un estand amb informació sobre les novetats d’aquest avançat projecte de ciutat.

 L’alt nivell de la restauració colomenca

 En la seva quarta edició, la fira es consolida com un dels esdeveniments gastronòmics destacats a Catalunya, pel que fa a nombre de visitants, qualitat de les tasts i de les demostracions. Aquest any s'estima que la Mostra rebrà al voltant de 50.000 persones durant els tres dies, on podran comprovar l'alt nivell de la restauració colomenca .

 La IV Mostra està organitzada per l'Ajuntament de Santa Coloma, a través de l'empresa municipal Grameimpuls, l'Associació Colomenca d’Oci i Restauració (ACOR) i l'Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI), amb la col·laboració dels Mercats Municipals i de l’Escola de Restauració de Santa Coloma.

à Adjuntem programa i dossier de la IV Mostra Gastronòmica

Si necesiteu més informació i/o imatges i/o entrevistes:

Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
93 462 40 00 / 618 045 488

comunicacio@gramenet.cat