L'Ajuntament unifica els circuits de suggeriments i queixes per donar resposta a la ciutadania

El compromís és respondre les peticions en un termini màxim de 25 dies. Guanyar en proximitat, eficàcia i transparència,objectius del nou servei municipal QUI.

El proper dimecres 23 d’abril, diada de Sant Jordi, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet posarà en marxa el nou servei de queixes, suggeriments i consultes, batejat informalment com a QUI. A través d’aquesta eina, l’Ajuntament es compromet a contestar, com a màxim en un termini de 25 dies, totes les peticions que la ciutadania l’hi faci arribar. Si la demanda requereix més temps, la persona sol·licitant tindrà una comunicació en aquest sentit. A més, un cop presentada la petició —per via presencial, telemàtica o telefònica—, el sistema generarà un número d’expedient únic, mitjançant el qual es podrà fer un seguiment de l’estat de la tramitació.

Les portes d’entrada al QUI són molt variades: el Registre General (instàncies), l’Oficina d’Informació i Atenció a la Ciutadania (OIAC), la Policia Local, les regidories de districte, l’Alcaldia, el web municipal i, com a novetat, les xarxes socials (les pàgines municipals de Facebook i Twitter).
Un cop les demandes hi hagin estat introduïdes, ja sigui de manera manual o automàtica, el programa generarà un expedient digital en què participen els diferents departaments municipals per oferir una resposta única. Aquesta millora té cost zero, ja que ha estat elaborada per tècnics municipals i per a la posada en marxa s’ha fet servir el programari Producció i Seguiment d’Expedients (PSE), el sistema digital habitual amb què es treballa en la majoria de processos administratius a l’Ajuntament.
A més, s’han fet diverses sessions informatives i formatives amb els treballadors i les treballadores municipals per implicar-los en el desenvolupament d’aquesta nova eina de comunicació.
El QUI és una mostra més de l’avenç en la nova cultura d’organització oberta que l’equip de govern (PSC, ICV-EUiA i CiU) ha enllestit. La innovació i la col·laboració de tots els serveis municipals són fonamentals per millorar la fluïdesa i la rapidesa de les respostes a la població.

La millora en la gestió, la proximitat a la ciutadania i la transparència administrativa són els eixos sobre els quals pivota l’acció de govern. El nou circuit QUI n’és un exemple en la mateixa línia d’altres, que ja estan en funcionament, com les regidories de districte, l’Alcaldia als barris, la comissaria mòbil de la Policia Local o les obres del programa «Millorem el nostre barri».