L'Ajuntament signa un conveni de col·laboració amb la Fundació Tallers per al programa municipal d'horts urbans

L'acord facilitarà que les usuàries i els usuaris de la Fundació Tallers puguin realitzar tasques auxiliars o de suport a les persones adjudicatàries dels horts. L'objectiu és afavorir la inserció social de persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental i incrementar el seu benestar.

Aquest dimecres 30, l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha presentat  a l'Aula Ambiental de Can Zam el conveni de col·laboració entre la Fundació Privada Tallers de Catalunya i l’Ajuntament de Santa Coloma per a la participació de persones usuàries de la Fundació en el projecte d’horts urbans municipals de la ciutat. Ha assistit a l'acte una representació de la Fundació Tallers encapçalada pel seu gerent, Ricard Matas.

L'alcaldessa ha assenyalat sobre el conveni, "acollim a la Fundació Tallers al nostre projecte social i mediambiental d'horts urbans per afavorir la interacció social de les persones usuàries en una nova col·laboració integradora per a ambdues parts".

El gerent de la Fundació Tallers, Ricard Matas, s'ha mostrat molt satisfet amb el tractament que reben a la nostra ciutat, "treballar a Santa Coloma és molt fàcil. A l'Ajuntament no li hem d'explicar gaire cosa, coneix i reconeix les nostres necessitats i les satisfà".

El conveni facilitarà que les persones usuàries de la Fundació Tallers puguin realitzar tasques auxiliars o de suport a les persones adjudicatàries de les llicències d’ocupació i ús dels horts, sempre que aquestes acceptin i siguin proactives amb la col·laboració.

Les persones usuàries de Fundació Tallers aniran acompanyades per un responsable de l’entitat que vetllarà pel bon funcionament de la col·laboració i farà una tasca de tutoratge sobre la persona o les persones participants.

La col·laboració serà d’un dia a la setmana en horari de matí i l’ajuntament posarà a disposició de la Fundació Taller les eines per poder desenvolupar les tasques i un espai per emmagatzemar-les.

Objectius d’aquesta iniciativa

Aquest acord vigent per a 4 anys i prorrogable 2 més afavoreix la inserció social de persones amb discapacitat intel·lectual i/o problemes de salut mental i incrementarà el benestar de les persones que se’n beneficiïn desenvolupant un treball físic a l’aire lliure.

D’una banda, el conveni estén els beneficis socials i mediambientals del programa d'horts urbans a la Fundació Tallers i de l'altra, permet a l’Ajuntament enriquir el teixit associatiu i social lligat aquest projecte d’horts municipals.

Programa d’Horts Urbans Municipals

L’Ajuntament desenvolupa el Programa d’Horts Urbans Municipals, amb els objectius següents: la recuperació paisatgística d’espais urbans degradats o amb perill de degradació; el foment de la interacció social de diversos actors urbans mitjançant l’habilitació d’espais productius, educatius i recreatius al voltant de l’activitat agrícola; la generació d’autoocupació; la millora de l’estat d’ànim i l’autoestima dels usuaris (aturats, persones jubilades i altres col·lectius mitjançant les associacions que els agrupen); l’enriquiment de l’espai urbà amb biodiversitat i, per últim, fer una ciutat més saludable.