L’Ajuntament retira 51 plaques anticonstitucionals en habitatges de protecció oficial

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha efectuat la retirada de 51 plaques anticonstitucionals de les façanes de diversos habitatges protegits de la ciutat. Aquests identificadors han estat substituïts per uns altres de xapa galvanitzada que segueixen el model normalitzat de la Generalitat de Catalunya.

L’actuació de retirada de plaques i la col·locació d’altres forma part d’una segona fase d’actuació de l’Ajuntament en aquest tema; la primera es va realitzar al febrer del 2006, quan es van substituir 143 dispositius amb el jou i les fletxes, també en edificis d’habitatge de protecció oficial de Santa Coloma. Aquesta iniciativa respon a la voluntat del consistori d’eliminar tots el símbols franquistes que romanen a la ciutat, com d’altres municipis de Catalunya.

Les antigues plaques amb símbols franquistes estaven col·locades a edificis d’habitatge protegit dels barris de Singuerlín, Raval, Riu Sud, Llatí i Guinardera.

Per a poder realitzar les tasques de retirada, l’Ajuntament ha comptat amb la col·laboració del departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, amb una subvenció per valor de 3.971,41 euros.

Un cop es retirin el últims dispositius anticonstitucionals que manquen, menys d’una desena, la ciutat s’haurà després, entre l’any 2006 i l’actualitat, d’unes 200 plaques.