L’Ajuntament rep el Premi a la Millor Iniciativa Local d'Estalvi d'Energia

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha rebut el Premi a la Millor Iniciativa Local d'Estalvi d'Energia 2007, guardó atorgat per la Diputació de Barcelona. Santa Coloma ha estat premiada en la categoria de municipis de més de 50.000 habitants per al seu Pla integral d'energia neta, una aposta per l'augment de les fonts de producció d'energies renovables i no contaminants i la millora en l'eficiència energètica de les instal·lacions públiques de la ciutat.

Les principals accions que integren aquest pla, premiat per la Diputació, són la instal·lació creixent de plaques fotovoltaiques en els principals espais públics i equipaments de la ciutat, amb rigorosos estudis tècnics previs. A més, el Pla també ha inclòs diferents accions de sensibilització de la població de Santa Coloma, amb la premissa que sense la participació i el compromís ciutadà és impossible conformar una ciutat i un medi ambient sostenibles.

Aquest guardó és una prova més del reconeixement de Santa Coloma com a ciutat compromesa, preocupada i que té cura del medi ambient. En aquest sentit, l'Ajuntament cada dia incrementa la superfície de les instal·lacions solars productores d'energia, tant tèrmica com fotovoltaica, i totes les noves construccions incorporen ja aquestes tecnologies.