L’Ajuntament renova el seu web per oferir més tràmits on-line i l’adaptació a dispositius mòbils

El nou portal web s'ha posat en marxa dimarts 22 de maig, amb un disseny ‘responsive’, un navegador millorat i més facilitat de tràmits on-line per a la ciutadania. El www.gramenet.cat ha rebut al 2017 més de 1.6 milions de visites; en el primer trimestre de 2018 ha enregistrat 432.224 visites, el que suposa un increment del 13,5 % respecte l’any passat.

L'alcaldessa, Núria Parlon; el Tinent d'Alcaldessa, Esteve Serrano; i el cap del Departament d'Informació Digital, Carlos Rodríguez, presenten el nou web municipal que s'adapta perfectament als dispositius mòbils

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha presentat el nou portal web de l’Ajuntament, que està en marxa des del 22 de maig en la URL www.gramenet.cat. Es tracta d’una plataforma de comunicació on-line amb la ciutadania que ofereix un disseny renovat, àgil i atractiu –que s’adapta als dispositius mòbils- i que alhora “s’ha concebut per facilitar l’accés a la informació de servei i tràmits més utilitzats per la ciutadania, d’una manera més fàcil i còmoda; i alhora el nou web ha de ser una eina més de comunicació i transparència amb els colomencs i les colomenques”, ha destacat l’alcaldessa.

A l'acte de presentació, l'alcaldessa ha estat acompanyada pel primer tinent d'alcaldessa, Esteve Serrano, i pel cap del Departament d'Informació Digital, Carlos Rodríguez. En conjunt, han explicat les novetats i les millores del nou portal web, que destaca entre altres, per un cercador millorat, pel seu caràcter accessible a persones amb discapacitat i per un nou site, que també es posarà en marxa amb notícies d'actualitat i continguts audiovisuals de la ciutat (a partir del 22 de maig disponible en ajuntamentinforma.gramenet.cat)

Disseny ‘responsive’ o adaptatiu

El nou web destaca pel seu disseny ‘responsive’ o adaptatiu, és a dir, que varia depenent del dispositiu amb el qual s’accedeixi –telèfon mòbil, ordinador personal o tableta. La visió, per tant, serà diferent i adaptada a aquell aparell concret. Segons dades del primer trimestre del 2018, més de la meitat d’usuaris i usuàries que es connecten a www.gramenet.cat ho fan des del telèfon mòbil (el 52,4%) i la tendència ha anat en augment respecte als anys anteriors; mentre que l’accés des dels ordinadors personals decreix (43,4% primer trimestre 2018, mentre que al 2016 era del 50,18%).

El disseny ha estat concebut tenint en compte que sigui accessible a persones amb diversitat funcional; en concret, hi incorpora normes bàsiques d’accessibilitat. Està previst continuar avançant en aspectes de millora en el marc del Pla d’Accessibilitat que ha endegat l’Ajuntament, amb l’associació COCEMFE. 

El nou disseny de la web també està pensat per millorar l’experiència de navegació dels usuaris i les usuàries, fent que la recerca d’informació de servei a la ciutadania sigui més àgil, fàcil i funcional. En aquest sentit, a la portada es presenten sis grans àrees d’informació  temàtica, que engloben aquells temes que tenen més relació amb la ciutadania (1-Atenció Ciutadana i Govern Obert; 2-Cultura, Esports, Cooperació i Turisme; 3-Educació, Formació i Ocupació; 4-Serveis a les Persones; 5-Activitat Econòmica i Hisenda; 6-Urbanisme, Habitatge i Medi Ambient). 

Alhora, s’han reduït el número de pàgines que s’hi integren, de les 10.000 fins ara a les 3.500 planes a partir de dimarts 22 de maig.Més tràmits on-line i més accessibles

El nou portal web serà també una eina per facilitar la gestió de tràmits municipals on-line, perquè la ciutadania els pugui resoldre-les des de casa i no haver-se de desplaçar a les dependències municipals (OIAC). A més de la trentena de tràmits que ja es poden fer en línia –com el permís per a talls de carrer, ocupació d’un carril de circulació o reserves d’estacionament; obres a la llar de petita entitat; Queixes i Suggeriments, entre altres- s’afegeixen dos de nous, com és “l’Autorització per a ser notificat electrònicament”’ i “L’aportació de documentació requerida”. En breu també s’hi incorporaran tràmits com l’exempció de l’IAE per a entitats sense ànim de lucre i l’anul·lació/devolució de l’impost sobre l’increment dels valor dels terrenys, per la sentència del tribunal constitucional de l’11 de maig de 2017, entre altres gestions.

La migració del web municipal s’ha fet amb recursos propis; amb el personal del Departament d’Informació Digital, Premsa i Comunicació i el suport tècnic del departament d’Informàtica.

Més d’1,6 milions de visites al 2017

L’any passat, el web municipal va rebre més de 1.6 milions de visites. Durant aquest primer trimestre de 2018 ha enregistrat 432.224 visites, el que suposa un increment del 13,5 % respecte al mateix període del 2017 (380.828 visites).