L’Ajuntament reivindica una educació i una salut pública de qualitat en el marc de la Diada de Sant Jordi

La ciutat també s’ha sumat avui a “Enllaçats pel català!”, penjant un llaç gegant amb la senyera a la façana de l’Ajuntament.

Avui 23 d'abril, en el marc de la Diada de Sant Jordi, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha penjat, al balcó de l'edifici consistorial de la plaça de la Vila de la ciutat, una pancarta amb el lema "Preservem el patrimoni col•lectiu, amb l’educació i la salut no es juga”, com a mostra de compromís amb els veïns i les veïnes colomencs, i contra les retallades i pèrdues de qualitat en serveis bàsics a causa de les darreres mesures dels governs central i de la Generalitat.

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha manifestat que "estem en una situació difícil que necessita molt esforç per part de tothom. La ciutadania ho està fent, dia rere dia, però les solucions que plantegen els governs supramunicipals van en contra de la qualitat de vida de la majoria de la ciutadania, és a dir del col•lectiu de les i els treballadors".

En aquest sentit, l’alcaldessa recorda que "són necessaris els esforços col•lectius per sortir de la crisi econòmica, però que aquest esforç no pot anar en contra de la dignitat de les persones”. Afegint que “no podem retrocedir 30 anys i perdre les conquestes històriques bàsiques de la classe treballadora com són els drets a l'educació i la sanitat pública".

Mesures que són un cop contra la igualtat d’oportunitats

Les mesures que ha comunicat el govern de l’estat Espanyol i de la Generalitat de Catalunya al darrer any, en paraules de Núria Parlon, “no són solucions ja que suposen un greu cop contra la igualtat d’oportunitats de la ciutadania”. A l’àmbit de l’educació, l’alcaldessa recorda el greu pas enrere que suposen mesures com l’ampliació de fins un 20% la ràtio d’alumnes per aula, la disminució de les aportacions per les llars d’infants públiques –en el cas de Santa Coloma es redueixen 300 euros per alumne el que suposa 459.000 euros menys per al curs 2012-2013- i l’encariment de les matrícules universitàries més d’un 60%. Pel que fa a la salut pública, les retallades al darrer any han ocasionat episodis de col•lapse en el servei d’urgències de l’Hospital l’Esperit Sant, més de 10 hores d’espera dels pacients per ser atesos i les manifestacions constants de la ciutadania i dels professionals a les portes dels CAP’s, entre d’altres. 

Per tot això, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet participarà com a institució a les manifestacions que es convoquin amb la finalitat de reivindicar la defensa dels serveis i la qualitat en educació i salut. Alhora que fa una crida a la participació de la ciutadania.

També, Enllaçats pel català!

A més, el govern municipal colomenc, a proposta del grup municipal de Gent de Gramenet,  s’ha sumat avui a la iniciativa “Enllaçats pel català!”, penjant un llaç gegant amb la senyera a la façana principal de l’edifici de l’Ajuntament, que també ha decidit que el 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, és la data idònia per adherir-se a aquesta iniciativa, donat que és una jornada especial de promoció, de difusió i de reivindicació de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes.