L'Ajuntament reforça l'atenció social i educativa als infants i adolescents més vulnerables

Destaca la creació de la “Xarxa de centres oberts” per a optimitzar i agilitzar el seguiment dels casos. Es doblen les aportacions econòmiques per a gairebé 200 places dels Centres Oberts de la ciutat i s'amplia la informació i orientació pre-laboral a adolescents, entre d’altres activitats i tallers.

En el marc de les polítiques de benestar social del govern municipal, l'Ajuntament de Santa Coloma reforça el servei d'atenció a la població d'entre 3 i 17 anys en situació de risc social, i a les seves famílies, amb la signatura per part de l'alcaldessa, Núria Parlon, d'un conveni-marc de col•laboració amb els responsables dels Centre Oberts de la ciutat. La finalitat és donar una cobertura integral de les necessitats socials i educatives dels infants i adolescents amb més problemes.

Durant l'acte de presentació del conveni, Núria Parlon ha destacat que “amb aquesta tasca estem incidint sobre el petits i joves de la nostra ciutat, amb l’objectiu de millorar la seva situació i la de les seves famílies, així com garantir la igualtat d’oportunitats d’aquests joves que en altres circumstàncies probablement no tindrien”.

Es dobla l'aportació municipal

L'Ajuntament augmenta els esforços doblant l'aportació assignada per als colomencs i colomenques usuaris i usuàries dels tres centres oberts -el Centre Obert Germina, el Centre Obert Moisès i el Centre Obert Rialles. En total, s’aporta més de 143.000 euros per a les quasi les 200 places que ofereixen aquests centres, el que suposa el doble respecte al 2011.

Integració i cohesió social

Els Centres Oberts realitzen un important servei d'atenció socio-educativa a aquells infants i adolescents amb problemes d'aprenentatge i d'integració social, a partir d'activitats de reforç escolar, d'orientació i formació pre-laboral, d'educació en valors i tecnologies de la informació, i dinàmiques de participació, entre d'altres àmbits.

Amb aquest nou marc de treball conjunt, es reforçarà la coordinació i la coresponsabilitat entre l'Ajuntament i els Centres Oberts, aquests actualment gestionats per fundacions i entitats de la ciutat dedicades a atendre a la infància i adolescència que ho necessita (Fundació Germina, Servei Social Evangèlic El Far i Comunitat Germans Maristes de Santa Coloma).

Per una banda, s'ha formalitzat la creació de la "Xarxa de centres oberts" per a optimitzar i agilitzar el seguiment dels casos, a partir de Serveis Socials i els Centres Oberts. Alhora es crea un protocol per donar resposta ràpida a aquells nens i joves que necessiten una atenció educativa i social més urgent. També es posa en marxa un programa d'activitats educatives i lúdiques de cap de setmana, obert a tota la ciutadania, amb l'objectiu de visibilitzar la important tasca d'aquests centres i alhora crear espais de trobada ciutadana per a la cohesió social i la igualtat d'oportunitats de tots els colomencs i les colomenques.

Clicant en aquest enllaç, trobareu les dades de contacte.