L’Ajuntament reclama més recursos per a atenció social i seguretat

La creació d’una Taula específica de seguiment i la revisió del Contracte programa amb la Conselleria de d’ Afers Socials són les conclusions de la reunió realitzada dimecres al vespre entre l’alcaldessa, Núria Parlon i els Consellers d’Interior, Miquel Buch, i d’Afers Socials, Chakir El Homrani.

Imatge de la reunió de l'Alcaldessa, Núria Parlon, amb els consellers i equip de la Generalitat

La trobada es va realitzar per analitzar els fets que van passar la matinada de diumenge a l’estació Can Peixauet de la L9. Com se sap, una noia va patir un intent d’agressió sexual i el seu company va resultar ferit, presumptament per un grup de quinze joves que posteriorment van ser detinguts per agents de la Policia Local i posats a disposició de Mossos d’Esquadra. Arran dels fets, la percepció d’inseguretat ha augmentat a certes zones de Santa Coloma.

Taula específica de seguiment
La Taula de seguiment servirà per fer un seguiment individual els casos i millorar la coordinació  entre els Serveis Socials municipals i la Direcció General d’Atenció a la Infància, en el cas dels menors. La Generalitat també revisarà el Contracte programa amb l’Ajuntament que és la eina per finançar part dels serveis socials municipals. El consistori ha demanat l’augment dels recursos policials de Mossos d’Esquadra. A la reunió es va acordar que l’alcaldessa convoqui unaa reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat. L’objectiu és atacar el problema des de la vessant de l’atenció a la vulnerabilitat i des de la lluita contra els delictes.