L’Ajuntament publica un estudi que analitza la circulació del diner a la nostra ciutat

L’estudi ha consistit en la realització de qüestionaris als empleats municipals i a diversos establiments del comerç i els serveis de la ciutat, analitzant com circula el diner dins de Santa Coloma de Gramenet.

L’objectiu ha estat conèixer quants dels diners que s’inverteixen des de l’Ajuntament es tornen a gastar dins del mateix municipi i quants es gasten fora i, per tant, marxen o es fugen de la localitat. 

Enaquest <media 13549>enllaç</media> es poden veure els resultats de l’estudi realitzat el 2013 (pàgines 9 a 18) i també una important crítica a aquesta metodologia de la New Economics Fundation (NEF), que resultarà molt útil per a perfeccionar nous anàlisis de la despesa local que s’estan desenvolupant durant el 2014. Al mateix temps, tota aquesta informació ha de servir per millorar les polítiques d’estímul del consum local i de proximitat.

Finalment, els resultats, continuïtat i utilitat pràctica d’aquesta actuació es donaran a conèixer públicament a la <media 13549>I Jornada d’emprenedoria social Xarxa Nord</media>, que es celebra el dilluns 7 d’abril de 2014, de 16:30 a 20 hores, a la Biblioteca Singuerlín – Salvador Cabré de Santa Coloma de Gramenet.   

Aquesta actuació, titulada Avaluació del Multiplicador Local 3 a Santa Coloma de Gramenet (LM3), ha comptat amb el finançament de la Diputació de Barcelona i amb la col•laboració de la fundació Social Trade Organisation (STRO).