L'Ajuntament premiat pel seu protocol contra la violència de gènere

Ha rebut un dels guardons que atorga el Ministeri de Serveis Socials conjuntament amb la Federación Española de Municipios y Provincias per les polítiques municipals de lluita contra la violència masclista.

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha estat premiat per el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per la seva lluita contra la violència de gènere. En concret, ha estat reconegut en el segon Concurso de Buenas Prácticas Locales contra la Violencia de Género que organitza la Delegación del Gobierno para la Violencia de Género en col·laboració amb la Federación Española de Municipios y Provincias. ElProtocol local per a l'abordatge integral de la violència contra les dones de l'ajuntament ha rebut un guardó en l'apartat d'atenció i suport.

Aquest protocol que desenvolupa l’Ajuntament colomenc es considera “un medio de atención y apoyo, una herramienta actualizada de referencia para dar una respuesta rápida y eficaz de atención a las mujeres que padecen violencia machista”.

Els premi s'ha lliurat el matí del divendres 20, al saló d'actes de la Secretaría de Estado de Servicios Sociales e Igualdad, situada al carrer Alcalá, 37, de Madrid i ha estat rebut en nom del consistori per la Tta. d'alcalde d'Igualtat Lídia Guinart.

Ajuntaments com el de Almería, Vigo, Torrejón de Ardoz, Málaga, Oviedo o el Prat de  Llobregat també seran reconeguts per la seva tasca diària contra la violència  masclista.