L’Ajuntament posa en marxa un cicle d’activitats contra l’homofòbia i la transfòbia i per la igualtat plena

Hi ha una desena d’activitats previstes, impulsades per la nova regidoria de LGTBI (lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals), en el marc del Dia Internacional contra l’Homofòbia.

La Tinenta d'alcaldessa, Petry Jiménez, ha presentat al Café Illusione, les activitats a Santa Coloma de la nova regidoria LGTBI amb motiu del Dia Internacional Contra l'Homofòbia i la Transfòbia el proper 17 de maig

Santa Coloma de Gramenet, a 10 de maig de 2016.- La tinenta d’alcaldessa i regidora  de Cultura, Moviments Socials, Entitats Ciutadanes, Memòria Històrica i LGTBI, Petra Jiménez, ha presentat aquesta tarda a l’espai social del Café Illusione del carrer de Sant Jeroni el primer cicle oficial d’accions en defensa del col·lectiu  LGTBI (lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals) que es posaran en marxa a Santa Coloma de Gramenet en els propers dies, en el marc de la celebració, el 17 de maig, Dia Internacional Contra l’Homofòbia i la Transfòbia. A l’acte han estat presents representants d’una nova entitat local formada per veïns i veïnes de la ciutat del col·lectiu LGTBI que es presentarà el proper 17 de maig, amb el suport de l’Ajuntament.

La regidora han presentat el conjunt d’accions reivindicatives i de conscienciació previstes, més d’una desena a partir d’aquest divendres 13 de maig. Els objectius principals són “fomentar la igualtat de drets, les llibertats i el reconeixement social de les persones LGTBI i promoure l’eradicació de qualsevol tipus de discriminació o atemptat contra la igualtat i la dignitat de les persones”, ha destacat Petra Jiménez, i ha recordat que aquests objectius “son prioritaris i molt importants, com van assenyalar recentment els colomencs i colomenques assistents al darrer Fòrum del Pla d’Acció Municipal, on es van apuntar aquells aspectes que han de regir els projectes de millora de Santa Coloma en clau 2016-2019.

La primera de les accions contra l’homofòbia i la transfòbia és el passi del documental «El Viaje de Carla», dirigit per Fernando Olmeda, que es farà a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré aquest divendres 13 de maig (18.00 hores); l’acte comptarà amb la participació de Carla Antonelli, nom artístic de Carla Delgado Gómez, actriu, política i reconeguda activista pels drets LGTBI i diputada a l’Asamblea de Madrid,  que vindrà a presentar aquest documental, en part autobiogràfic.

Una altra de les activitats previstes serà l'acció de posar-se els CORDILLS DE COLORS «Contra la homofòbia», coordinada amb altres ciutats que formen part de la «XARXA DE MUNICIPIS LGTBI», per commemorar de manera conjunta el Dia Internacional contra l'Homofòbia. En aquest sentit, aquest dissabte 14 de maig (20.00 hores) en el partit de Catgas Santa Coloma-Barcelona, televisat per TV3, els jugadors de l’equip colomenc portaran els colors de les sabates amb l'arc de sant Martí. A més, hi haurà altres esdeveniments esportius on els jugadors i entrenadors portaran aquests cordons. El cap de setmana del 21 i 22 de maig ja han confirmat la seva participació els equips CD Arrabal-Calaf de Gramenet, CF Singuerlín, FE Grama.net i  FS Rapid.

També en els propers dies es pintaran amb els colors de l’arc de Sant Martí una dotzena de pilones de separació de la vorera i la calçada al carrer de Sant Jeroni.

17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia


El17 de maig, Santa Coloma s’afegirà a les celebracions del Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia amb dos actes especials: la posada de la bandera amb l’arc de Sant Martí en un lloc preferent de la plaça de la Vila i la inauguració del primer pas de vianants pintat amb els sis colors de l’arc de sant Martí, que estarà ubicat a la cruïlla de l’avinguda de la Generalitat amb la rambla de Sant Sebastià. A aquest s’afegiran cinc passos més de vianants pintats –perquè hi hagi un per districte- que es pintaran del 17 de maig al 28 de juny, Dia de l’orgull gay.

Totes aquestes accions tindran un punt culminant, el dissabte 2 de juliol, amb la celebració, al Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar, de la primera Festa local de l’Orgull Gay.

Una ciutat compromesa contra l’homofòbia


A més del primer cicle d’accions oficials promogudes per la nova regidoria LGTBI, la ciutat de Santa Coloma i l’Ajuntament des de fa temps estan compromesos amb la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI i en la lluita contra les discriminació a les persones per la seva orientació sexual. Alguns exemples:

·         Santa Coloma de Gramenet forma part de la XARXA DE MUNICIPIS LGTBI, per compartir les bones pràctiques i generar activitats conjuntes, juntament amb Sabadell, Terrassa, Cerdanyola del Vallés, Ripollet i Vilafranca del Penedès. Precisament aquest divendres 13 de juny hi ha una reunió conjunta a la nostra ciutat, amb els i les portaveus de tots aquests ajuntaments en matèria LGTBI, per continuar compartint accions i experiències

·         Santa Coloma de Gramenet és un dels 10 ajuntaments escollits per crear un Pla pilot per elaborar una GUIA DE PLANS LGTBI per a l'aplicació i desplegament de la llei 11/2014, del 10 octubre, per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia als municipis

·         El passat 4 d'abril, el Ple Municipal va aprovar una declaració contra l'assetjament escolar, l'homofòbia i la transfòbia, i en rebuig d'aquells comportaments que es produeixen contra nens i joves amb identitats i expressions sexuals i de gènere diverses

·         A banda, des de l'Ajuntament s’impulsa l’educació en la tolerància des de petits, contra els prejudicis, a través de diferents activitats i tallers inclosos al Programa d’Activitats Educatives Complementàries(PAECC). El Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) coordina  les activitats educatives amb l’Entitat  ACORD: conta contes per a escoles de primària i Tallers sobre Diversitat Familiar, afectivo-sexual per als instituts i sobre bullying homofòbic (aquest últim taller és nou).

·         S'ha posat en marxa un fons documental  LGTBI a la Biblioteca del barri del Fondo.

**Us adjuntem una fotografia de l’acte d’aquesta tarda, amb la regidora Petra Jiménez explicant les accions contra l’homofòbia i per la igualtat plena que es duran a terme a Santa Coloma de Gramenet en els propers dies.


Més informació a www.gramenet.cat    /       #LGTBISantaColoma    /        #stophomofobiaSCG

Per a més informació i/o contactes:
Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)
comunicacio@gramenet.cat
premsa.comunicacio@gramenet.cat