L'Ajuntament posa en marxa la tercera edició d'ajuts per consolidar la restauració local

El termini per adherir-se a aquest programa de millora dels establiments finalitza el proper 6 de març. Aquest sector a Santa Coloma de Gramenet és un dels més importants en quantitat, qualitat i diversitat.

Lliurament dels diplomes als restauradors i restauradores participants que s’hi van adherir l’any passat.

Aquesta setmana, l'Ajuntament ha posat en marxa per tercer any consecutiu el Pla de dinamització de la restauració, dirigit a establiments d'hostaleria de la ciutat. El projecte té com a objectiu millorar la imatge i la competitivitat dels negocis i consolidar la restauració local, un dels sectors econòmics més importants a Santa Coloma, tant en quantitat - 570 establiments, entre bars, cafeteries, granges i restaurants -, com en qualitat i diversitat gastronòmica. El pla es desenvoluparà fins al 18 de juny i els restauradors i les restauradores interessades poden adherir fins al 6 de març.

En total, aquest 2020 l'Ajuntament destinarà 107.388 € en un paquet d'ajudes que inclou quatre grans línies d'actuació: el diagnòstic dels establiments a càrrec d'un equip de consultoria expert en hostaleria; un itinerari d'acompanyament personalitzat i coaching; un catàleg de formació en cuina i sala i en estratègia empresarial i una línia d'ajuts econòmics per millorar els locals. En aquest sentit, els establiments participants podran sol·licitar fins a un màxim 5.000 €, que hauran de destinar a fer reformes en els seus establiments (com l'accessibilitat dels locals), a renovar la maquinària (cuina, neveres, climatització, etc..), El vestuari de la plantilla i el mobiliari, així com digitalitzar el negoci (compra d'ordinadors o tauletes, desenvolupament d'estratègia de màrqueting i comunicació, entre d'altres). Una de les novetats d'aquest any és que l'ajuda també servirà per subvencionar la reparació de maquinària i fomentar la sostenibilitat. El 50% d'aquesta subvenció es cobrarà en la moneda local gram.

Alt índex de satisfacció

Aquesta és la tercera edició d'un pla que es va posar en marxa el 2018 com a prova pilot als barris de la zona centre de la ciutat i que es va estendre, l'any passat, en la resta de Santa Coloma. En aquests dos primers anys, han participat 119 negocis de restauració (49 el 2018 i 70 2019) amb un índex de satisfacció molt elevat. De fet, els restauradors i les restauradores que han participat fins ara puntuen amb un 9 el projecte, que els ha permès detectar els seus punts forts i febles i implementar accions necessàries per oferir un millor servei i qualitat.

L'Ajuntament desenvolupa aquest projecte amb el suport de el Programa Metropolità de polítiques socials municipals 20162019 de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Les persones de el sector de la restauració interessades a participar, poseu-vos en contacte amb el Servei de Foment Empresarial de Grameimpuls, presencialment (av. De la Generalitat 99.101) o mitjançant el telèfon 93 466 52 24. El pla en la línia d'altres actuacions municipals a favor de la restauració, font de dinamisme de l'economia local, que crea ocupació i consolida la fortalesa de la marca Santa Coloma Gastronòmica.