L'Ajuntament intercedeix per recuperar la qualitat del servei d'urgències de l'Esperit Sant

El consistori recorda que la qualitat de la sanitat pública inclou un bon servei hospitalari d'urgències en el centre sanitari de referència per a la població de Santa Coloma de Gramenet.

La setmana passada, l'Ajuntament va rebre diverses queixes sobre el servei d'urgències de l'Hospital de l'Esperit Sant. Aquestes reclamacions estaven fonamentades en el llarg temps d'espera-en algun cas fins de dotze hores-que havien de suportar algunes persones per poder ser ateses.

Visita de l'alcaldessa

La importància de recuperar la qualitat d'aquest servei mèdic va portar a l'alcaldessa, Núria Parlon, a personar-se el 17 de febrer a l'hospital, on va parlar amb pacients, personal facultatiu i membres de la direcció que regeix el centre per col · laborar en la gestió de la solució del problema.

Com a resultat d'aquesta visita, aquest mateix dia es va demanar al conseller de Salut, Boi Ruiz Garcia, una reunió urgent per tractar les possibles mesures ràpides que donin fi a la situació de col.lapse en què es troba el servei d'urgències de l'hospital de la nostra ciutat. Prèviament, l'alcaldessa també va sol · licitar al president del Patronat de l'Hospital, Antoni Millet, que, de manera urgent, busqués fórmules per solucionar aquesta qüestió.

Retallades

L'origen del problema està en les diverses mesures d'ajust econòmic que ha aplicat la Fundació Hospital de l'Esperit Sant per les diverses retallades en les aportacions de les institucions que col · laboren en el seu funcionament, especialment del Servei Català de la Salut, que depèn de la Generalitat. Aquestes retallades han portat el patronat que regeix el centre sanitari colomenc a aplicar, entre altres mesures, un ERO a la plantilla de treballadors, que ha repercutit en la qualitat del servei d'atenció de les urgències.

Solucions

Per pal · liar com més aviat millor la gravetat de la situació del servei d'urgències, l'alcaldessa ha ofert a la direcció de l'hospital la possibilitat que l'Ajuntament es faci càrrec del finançament per a l'obertura immediata de dotze llits d'aquest servei, i ha remarcat en la seva carta al conseller de Salut que el treball que realitzen els treballadors i treballadores de l'Hospital de l'Esperit Sant continua sent excel · lent per garantir la màxima eficiència i eficàcia.

Moció

En el proper ple del Consistori, diferents grups polítics municipals ja han anunciat que presentaran una moció en el mateix sentit de les gestions realitzades fins ara.