L’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana enceten una campanya sobre el reciclatge

Es durà a terme els dijous, els divendres i els dissabtes als tres mercats municipals de Santa Coloma.

Fins a les festes de Nadal, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament porten a terme una campanya per explicar els dubtes que planteja el sistema de reciclatge en cinc àmbits: envasos lleugers (groc), vidre, paper i cartró, matèria orgànica i restes.
Els llocs i els dies escollits són els tres mercats municipals, els dijous, els divendres i els dissabtes (quan hi ha més afluència de públic). Els educadors informen a clients i venedors i els lliuren un díptic que explica què es fa amb cada un dels materials recollits i quins beneficis aporta el reciclatge a la comunitat. També participen en la campanya uns educadors coneixedors de les llengües xinesa, àrab i urdú que recorren espais tan concorreguts com les places d’en Vilaseca, Barri Llatí, Mediterrània, Rellotge, Santa Rosa i Pau Casals o els carrers de Monturiol, Pirineus (col·legi Tanit) i Elcano (CAP).

D’altra banda, l’Ajuntament reforça la campanya amb la presència de l’equip d’agents cívics, que reparteix un tríptic específic d’envasos lleugers (els del contenidor groc). El fulletó parla de qüestions com fer un valor del problema de les deixalles, estalviar matèria i energia, etc. També explica com s’han de separar els residus a casa i com funciona la recollida d’envasos a la ciutat, així com les sancions més habituals per incompliment de les ordenances de neteja.

Si voleu fer una visita gratuïta a una planta de recuperació de materials, l’Ajuntament n’organitza de forma periòdica. Per fer la reserva i per resoldre qualsevol dubte, podeu trucar al telèfon de civisme de l’Ajuntament (93 462 40 51).