L’Ajuntament ha iniciat les obres del nou CEIP Sant Just

L'Ajuntament, a través de Gramepark, ha començat les obres de construcció del nou Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Sant Just, ubicat al carrer de Sant Carles, 74-82. La nova escola albergarà dues línies d'educació infantil i primària —l'actual centre en disposa d'una—, i una llar d'infants municipal també amb dues línies, la qual cosa suposa 82 noves places públiques per a nens i nenes de 0 a 3 anys.

El CEIP tindrà tres plantes i part del primer soterrani (planta -1). A les plantes inferiors hi haurà un nou aparcament municipal. En conjunt, serà una superfície edificada d'uns 5.000 m2, que, pel que fa a espais i recursos, estarà per damunt dels requeriments de la Generalitat.

L'accés al CEIP Sant Just i a la llar d'infants es farà des de la plaça de Catalunya. El pàrquing públic tindrà una entrada independent del centre escolar. Les obres duraran uns 12 mesos i suposen una inversió de més de 5 milions d'euros. Existeix un compromís amb la Generalitat perquè el nou edifici entri en funcionament durant el curs 2010-2011.

Segona línia del centre

Amb la finalitat de donar resposta ràpida a l'escolarització de la segona línia prevista per al CEIP Sant Just, la Generalitat instal·larà un complex modular al costat del solar municipal de les Aigües, tal com consta en el protocol de noves places escolars, signat el passat 17 de novembre per Educació de la Generalitat i l'Ajuntament i que preveu l'increment de 1.815 places escolars a Santa Coloma. En les instal·lacions del complex modular del Sant Just, començaran les classes un grup d'educació infantil el setembre de 2009; així es pal·liarà el dèficit de places escolars de la ciutat.