L’Ajuntament de Santa Coloma entre els 25 ajuntaments amb més inversió social de l’Estat

Amb 104,76 euros per habitants, Santa Coloma de Gramenet és un dels cinc municipis de Catalunya que més inversió social dedica, segons dades del Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas

Santa Coloma de Gramenet, a 30 de novembre de 2017. L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet és un dels 25 consistoris de l’Estat, amb més de 20.000 habitants, que destinen més pressupost municipal a les polítiques socials, qualificat ‘d’excel·lent’, segons un informe de l'Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales elaborat a partir de les dades del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques de 2016.

Segons l’informe d'aquesta associació, Santa Coloma de Gramenet, amb una inversió de 104,76 euros per habitant al 2016, és un dels cinc municipis que encapçalen el rànking quant ajuntaments catalans que dediquen més inversió social per habitant. També hi destaquen Barcelona (167,64 euros), Esparraguera (165,54 euros), Mollet del Vallès (108,62 euros), Montcada i Reixac (106,36 euros), i Sant Adrià del Besòs (102,53 euros).

Els 25 ajuntaments espanyols amb més inversió social van representar el 7,1% del total dels municipis espanyols amb més de 20.000 habitants, que en total són 384, segons l’informe de l’esmentada associació.

L'Associación de Directores y Gerentes de Servicios Sociales realitza cada any una anàlisi dels pressupostos que els ajuntaments de més de 20.000 habitants dediquen a "Serveis Socials i Promoció Social" amb dades corresponents al pressupost liquidat 2016 que publica el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques al portal de l'Oficina Virtual per a la Coordinació Financera amb les entitats locals.

Podeu descarregar-vos l’informe complet de l'Asociación Estatal de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales a:

 
Us adjuntem la imatge del rànking. Més informació a: http://www.directoressociales.com/prensa


Santa Coloma augmentarà 1,8 milions el pressupost 2018 en polítiques socials

Cal recordar que al Ple Municipal d’octubre es va aprovar de manera inicial el pressupost 2018 de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. I al document es detalla que s’augmentarà 1,8 milions les partides destinades a polítiques socials per al proper any.

Aquesta despesa anirà destinada al reforç dels serveis socials bàsics i de suport a les famílies, com són els recursos per a veïns i veïnes en risc de perdre els seus habitatges, les accions per pal·liar els efectes de la pobresa energètica i la cobertura de les necessitats  ’alimentació bàsica i d’ajuda a l’educació en la infància i l’adolescència (beques de menjador, llibres i ordinadors gratuïts i beques per a les activitats d’estiu i socioeducatives).En aquest apartat també s’incrementa la quantitat destinada al Servei d’Atenció Domiciliària (280.000 € més que el 2017). S’afegeixen 700.000 € a la partida dedicada al Fons Municipal de Contingència Social, que inclou els ajuts que atorga l’Ajuntament a persones i famílies que no poden fer front al pagament dels seus habitatges, subministraments de la llar, alimentació bàsica o roba.


Per a més informació i/o entrevistes:

Servei de Comunicació
Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet
Dori Morillo / Ana Belén Pérez Blanco
93 462 40 13 / 618 045 488
premsa.comunicacio@gramenet.cat