L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet dóna un impuls a la moneda local ‘grama’ amb noves subvencions d’estímul al comerç

Aquest Ajuntament és el primer de tot l’Estat espanyol en canalitzar la despesa pública amb moneda digital local.

Logo moneda local

Santa Coloma de Gramenet, 23 de febrer de 2017.-L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha posat en marxa una nova fase del procés d’implantació de la moneda local digital, la grama, obrint una convocatòria extraordinària de subvencions destinades a estimular el comerç, la innovació i l’economia social i solidària de la ciutat.

Amb aquesta finalitat, l’Ajuntament destina 90.000 grames (recordem que una grama equival a un euro) per a subvencionar despeses d’obertura de nous comerços, activitats de serveis i de restauració, per a ajudar a les despeses d’activitats en general que vulguin aplicar criteris de compliment de consum responsable i també per a subvencionar despeses d’innovació en locals buits situats a l’entorn del Mercat Sagarra. Les sol·licituds s’han de presentar abans del 30 de setembre d’enguany.

Aquest any 2017 és l’any d’impuls i de construcció del projecte de la moneda digital local d’aquesta ciutat, la grama; nom que, com recordareu, va ser triat en un procés de recollida de suggeriments i de participació veïnal a finals de l’any passat. Una moneda que es podrà utilitzar mitjançant pagaments digitals per internet o amb una aplicació de telèfon mòbil.

És objectiu de l’Ajuntament que enguany tots els pagaments de les subvencions municipals destinades al foment de les entitats, col·lectius i associacions de la ciutat es realitzin en grames, algunes ja estan circulació. També es preveu que aquest any els treballadors i treballadores municipals que lliurement vulguin rebin una part del seu salari en moneda local. Més endavant, probablement al 2018, les compres que realitzi el propi Ajuntament seran pagades als proveïdors en grames i el conjunt de la ciutadania colomenca ja podrà utilitzar la moneda pròpia de la ciutat en els diversos establiments adherits. Actualment, hi ha més de 130 establiments de la ciutat que ja accepten pagaments en grames.

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet és el primer de tot l’Estat espanyol en canalitzar la despesa pública amb moneda digital local. La cooperació d’un bon nombre de comerços, entitats i persones de la ciutat està fent realitat un projecte que té la finalitat primera de millorar l’economia i l’ocupació de Santa Coloma de Gramenet, augmentant l’impacte de la despesa municipal (subvencions, salaris, compres per al municipi...) sobre el teixit productiu local. També, posant en marxa la grama, es vol contribuir a fer de Santa Coloma una ciutat pionera i innovadora; potenciar les relacions entre els i les nostres comerciants, entitats, treballadors i treballadores, veïns i veïnes, amb orgull col·lectiu de pertànyer a la nostra ciutat.

Paral·lelament, es pretén alhora promoure l’economia social i solidària, impulsant el consum responsable, el cooperativisme i una economia més local i compromesa amb la protecció del medi ambient.

Per a més informació i/o contactes:

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dori Morillo

Tf 93 462 40 13 / 630 06 47 31

morilloga@gramenet.cat

premsa.comunicacio@gramenet.cat