L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet dóna total cobertura a les famílies afectades per l'incendi declarat ahir a l'edifici del carrer de Sant Jeroni

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha coordinat personalment el dispositiu municipal creat per donar cobertura a les famílies afectades per l’incendi que es va declarar sobre les 20 hores d’ahir a un local comercial situat al carrer de Sant Jeroni número 21.

Santa Coloma de Gramenet, divendres 12 de febrer de 2010. Un dispositiu especial està donant cobertura personal i jurídica a les 27 persones afectades que pertanyen a 13 famílies. El consistori colomenc garanteix l’allotjament dels afectats que no puguin traslladar-se a casa de familiars o amics.

L’alcaldessa, Núria Parlon, es va personar ahir al vespre al lloc de l’incendi per comprovar l’abast del sinistre i coordinar l’operatiu principal d’emergència. Diferents serveis municipals (Policia Local, Urbanisme, Serveis Socials) es van coordinar per fer l’assistència a les famílies i controlar la seguretat de l’edifici.

L’equip d’assistents socials va acompanyar en tot moment els veïns. La majoria d’afectats, de manera voluntària, van optar per allotjar-se a casa de familiars o amics. Cinc persones, però, van ser traslladades a una pensió de la ciutat, a càrrec de l’Ajuntament.

Aquest matí ha continuat l’operatiu de cobertura, dirigit per l’alcaldessa. Els tècnics municipals estan treballant de manera individualitzada amb cada família per donar resposta a les seves necessitats bàsiques. L’Ajuntament ha muntat un dispositiu d’atenció personal a les famílies, que inclou un servei de càtering, al Centre de Recursos per a Joves Mas Fonollar, molt a prop de l’edifici sinistrat. També s’ha començat a informar sobre els aspectes jurídics, com ara la cobertura de les assegurances.

Aquest matí, l’alcaldessa tornarà a reunir-se amb les famílies, a les 13.30 hores. Aquestes també podran, al llarg del dia, accedir de manera controlada als seus habitatges per recuperar alguns dels seus estris personals, acompanyats per agents de la Policia Local i dels Bombers.

A data d’avui, encara no se sap quan podran tornar als seus habitatges. L’arquitecte municipal i Bombers de la Generalitat estan realitzant un informe sobre els danys a l’estructura del bloc, que haurà de determinar el moment de retorn.

Sobre les 20 hores d’ahir es va declarar un incendi a l’establiment comercial que hi ha als baixos de l’edifici número 21 del carrer de Sant Jeroni. Les característiques de l’edifici i el material emmagatzemat van propiciar la formació de gran quantitat de fum. Vàries unitats de Policia Local, Mossos d’Esquadra i fins a dotze dotacions de Bombers de la Generalitat van procedir a l’extinció de les flames i al desallotjament de l’edifici.

Per a més informació:
Comunicació Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet /93 462 40 00
comunicacio@gramenet.cat