L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet decreta dia de dol, arran de l’accident que ha provocat la mort d’una persona al barri del Fondo

La Junta de Portaveus dels Grups Polítics Municipals de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, convocada de manera extraordinària per l’alcaldessa de la ciutat, ha resolt declarar la jornada d’avui com a dia de dol, arran de la mort en accident d’una persona al barri del Fondo.

L’accident s’ha produït a les 6.50 hores al número 79 del carrer de Mn. Jacint Verdaguer, en enfonsar-se part de la coberta de l’edifici, que ha anat caient fins a dipositar-se al sostre del bar de la planta baixa. En aquell moment, a l’establiment hi havia unes quinze persones, que han resultat il·leses. Als tres pisos superiors hi havia llavors tres persones: una d’elles ha sortit al carrer pel seu propi peu, sense cap lesió; la segona, un veí de 80 anys, ha resultat ferit i ha estat traslladat a un centre hospitalari proper, i la tercera, M.A.R de 82 anys, que vivia al primer pis, malauradament  ha mort a l’accident.

Immediatament, un  dispositiu d’emergència, format per 34 bombers (Santa Coloma i Regió), 20 policies locals, 12 membres del SEM, 10 mossos d’esquadra (Santa Coloma i Regió), personal dels Serveis Socials, Municipals  i Urbanístics de l’Ajuntament i especialistes en assistència psicològica es van personar al lloc dels fets. Aquest grup de professionals, coordinats per l’alcaldessa, Núria Parlon, ha realitzat les tasques de rescat i de suport a les persones afectades al llarg del matí, fins que la zona ha quedat acordonada i lliure de qualsevol risc.

Cap al migdia, la Junta de Portaveus, formada pels representants dels grups polítics municipals PSC, PP, ICV-EUiA i CiU  ha acordat aquesta resolució de cinc punts:  

  1. Decretar aquest divendres 13 de maig dia de dol a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet en record de les víctimes i en solidaritat amb les seves famílies implicades en tant lamentable accident, per la qual cosa queda suspesa tota activitat institucional.
  2. Expressar el profund condol a les famílies de les víctimes en nom de l’Ajuntament i de la ciutadania de Santa Coloma de Gramenet i posar a la seva disposició el suport d’aquesta institució municipal.
  3. Reiterar l’oferiment a les famílies afectades de l’absoluta disposició dels serveis municipals escaients per trobar una ràpida solució al seu reallotjament i necessitats.  En aquest sentit, l’Ajuntament ha obert les línies de crèdit pressupostàries adients per fer front a les despeses que ocasioni l’atenció a les víctimes de l’accident i a les seves famílies.
  4. Agrair la tasca desenvolupada pel cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, Policia Local de Santa Coloma de Gramenet, Mossos d’Esquadra, equips d’emergència sanitària, Creu Roja, i treballadors i treballadores municipals en la seva ràpida intervenció.
  5. Expressar l’agraïment pel suport institucional ofert des del primer moment pel Govern de la Generalitat, per la Diputació de Barcelona, així com de persones a títol personal i entitats que s’han interessat per l’evolució dels fets.