L'Ajuntament de Santa Coloma adopta amb rapidesa mesurada urgents

Es tracta de mesures contundents per donar una resposta ràpida, clara i rotunda, des del consistori, als fets succeïts la passada setmana. Paral·lelament, durant els propers dies es celebrarà un ple extraordinari en l'Ajuntament on s'aprovarà l'elecció d'un nou alcalde per a la ciutat.

Es tracta de mesures contundents per donar una resposta ràpida, clara i rotunda, des del consistori, als fets succeïts la passada setmana. Paral·lelament, durant els propers dies es celebrarà un ple extraordinari en l'Ajuntament on s'aprovarà l'elecció d'un nou alcalde per a la ciutat.

Davant l'actuació realitzada pel Jutjat central número 5 de l'Audiència Nacional el passat dia 27 d'octubre, el govern municipal ha adoptat mesures urgents i provisionals sobre els expedients de l'empresa municipal Gramepark i de l'Ajuntament, esmentats a l'acta del jutge de l'Audiència Baltasar Garzón.

Dilluns passat, l'alcalde accidental de Santa Coloma, Joan Carles Mas, acompanyat dels tinents d'alcalde de Serveis Territorials, Carme Moraira; de Serveis a la Persona, Antoni Carmona; del vicepresident de l'empresa municipal Gramepark SA, Víctor Álvarez; i del director gerent de Planificació i Recursos, Albert Gadea, van presentar les contundents mesures que ha adoptat el consistori, en resposta ràpida i rotunda a l'actuació realitzada la passada setmana en la nostra ciutat per part del Jutjat central número 5 de l'Audiència Nacional.

Per una part, l'alcalde accidental Joan Carles Mas, ha signat un decret en el qual s'ordena a tots els serveis municipals i a Gramepark la posada a disposició de la intervenció municipal de tots els expedients necessaris per procedir a la seva auditoria i/o refiscalització interna i externa. Tantmateix, de manera provisional i extraordinària, qualsevol acte administratiu ha d'estar autoritzat expressament per l'alcalde en funcions.

D'altra banda, l'actual president en funcions de Gramepark, el regidor Víctor Álvarez, ha dirigit una proposta al Consell d'Administració de la societat municipal per posar a disposició de la intervenció municipal tots els expedients reclamats. Álvarez també ordena a la Gerència i a la Direcció Financera que s'abstingui de realitzar cap acte de disposició (pagaments) sense autorització expressa del mateix president.

Aquestes mesures són un instrument fonamental per actuar amb autoritat i de forma ràpida, contundent i efectiva, davant els fets succeïts la passada setmana en Santa Coloma.

Procediment d'elecció del nou alcalde
Des de dimarts 27 d'octubre, l'equip de govern ha informat els diferents grups municipals (PSC, PP, CIU i ICV-EUiA) dels comunicats transmesos a l'opinió pública, els ha informat i explicat en diverses reunions el contingut de les mesures preses, de la renúncia de l'anterior alcalde Bartomeu Muñoz i sobre la presa de funcions com alcalde accidental del primer tinent d'alcalde, Joan Carles Mas.
Seguint amb el procediment habitual, durant els propers dies es convocarà un Ple Extraordinari on el govern municipal aprovarà l'elecció d'un nou alcalde per a la ciutat.