L’Ajuntament de Santa Coloma activa el Pla Municipal d’Incendis Forestals

L’Ajuntament ha activat a partir d’avui el Pla Municipal d’Incendis Forestals en fase prealerta. Entre d’altres mesures, això suposa la restricció de l’accés de la població a les zones forestals del municipi.

Santa Coloma de Gramenet és un dels 277 municipis de Catalunya que han passat al nivell 3 del Pla Alfa arran de l’activació el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) de la Generalitat de Catalunya. L’Infocat ha entrat en vigor a les 00:00 hores d’avui 11 d’agost i s’estendrà, en funció de l’evolució de la situació de risc, durant tot el cap de setmana.

Davant l’alerta, l’Ajuntament ha activat el seu Pla Municipal d’Incendis Forestals. Això suposa la mobilització de diferents serveis municipals, com els camions cisternes, per tal d’intervenir ràpidament davant d’un episodi de foc. A partir de demà, Protecció Civil instal·larà controls d’accés als diferents accessos a la zona de muntanya del terme municipal. Durant aquest episodi no es podrà accedir amb vehicles motoritzats.

Des de l’Ajuntament es demana a la població que eviti, en la mesura del possible, l’accés als boscos i que s’extremin les mesures de precaució. Està totalment prohibit fer foc. Tampoc es poden deixar residus o restes de qualsevol tipus fora dels llocs habilitats. 

Davant de qualsevol indici de foc cal trucar al telèfon d’emergències 112 o al de 092 de Policia Local.