Dispositiu de prevenció d’incendis forestals

Santa Coloma té una superfície forestal important que s’estén al costat dels barris de la ciutat. Durant el mes de juny i fins el final del període de màxim risc, entre setembre i octubre segons la climatologia de l’any, es disposa d’operatius de vigilància permanent que garanteixen la ràpida identificació de qualsevol incidència.

Santa Coloma disposa d’un cos de bombers que en pocs minuts pot arribar a la zona de foc i disposa també de tot l’operatiu de bombers de la Generalitat de Catalunya, de l’Agrupació per la Defensa Forestal (ADF) i de l’operatiu de vigilància de la Diputació de Barcelona així com una bona xarxa d’hidrants estesa per tots els barris, a més d’un dipòsit de prevenció d’incendis a la carena del Puig Castellar de 300m3 per servei dels helicòpters d’extinció. Els mesos previs al període de risc també es protegeixen les zones de carenes amb tallafocs.

Mesures per la població

Està prohibit llençar coets o petards, jugar amb foc i fer fogueres en tots els barris de Santa Coloma que es troben a menys de 500 metres en línia recte a la zona forestal. No es poden fer crema de restes de jardineria o vegetals a dins dels jardins o horts privats. Davant una situació de risc s’ha de trucar immediatament al 112 o al 092 de la Policia Local de Santa Coloma de Gramenet.

Us demanem especialment l’esforç de tots fent un bon ús de la muntanya i gaudint de la Serralada amb prudència per anar millorant les condicions de sostenibilitat del nostre medi natural