L'Ajuntament cobreix el menjador escolar de 2.074 nens i nenes de Santa Coloma

L'Ajuntament destina més de 650.000 € a aquest tipus d'ajudes en el primer trimestre del curs. La beca de menjador costa 6,20 € per dia i la rep un de cada cinc nens, el 20% del total.

En els últims sis anys, la crisi econòmica ha generat situacions d'atur prolongat en moltes famílies colomenques. Les conseqüències d'aquest drama han arribat a un dels col·lectius més vulnerables: la infància. Es calcula que a Santa Coloma de Gramenet el 21,9% de la població de 0 a 16 anys es troba en risc de pobresa, segons dades dels Serveis Socials, la qual cosa implica que més de 2.000 escolars colomencs necessiten ajuda per cobrir una alimentació equilibrada. L'Ajuntament, conscient d'aquesta situació, va aprovar en l'última reunió de la Junta de Govern Local, una inversió de 654.891 euros per costejar el menjador escolar de tots els nens i nenes que ho necessitin en aquest primer trimestre del curs -de setembre a desembre -. Aquesta partida s'inclou en el programa municipal de suport que porta per títol «El menjador de l'escola a l'abast de tothom».

Aquest import va directament a les escoles d'educació infantil i primària de la ciutat, perquè sufraguin el cost de, almenys, un àpat al dia de nens i nenes de famílies amb dificultats. En els propers mesos s'aprovaran dues partides pressupostàries més per cobrir la resta del curs. Cal recordar que cada beca concedida és de 6,20 euros al dia per nen, el cost del menjador.

GARANTIR UNA ALIMENTACIÓ EQUILIBRADA


L'Ajuntament va iniciar aquest programa municipal d'ajudes al menjador escolar en el curs 2013-2014, i de la mateixa es van beneficiar 2.195 nens i nenes. Per a aquesta edició, ha estat necessari mantenir un nombre de beques aproximat. S'està destinant 1,6 milions d'euros, el que suposa un 13,7% d'inversió més que en el curs passat.

Actualment, l'Ajuntament cobreix al 100% el menjador de 649 nens i nenes amb el pressupost municipal. I en 1.425 casos complementa, al 50%, els ajuts que atorga el Consell Comarcal del Barcelonès perquè les famílies no hagin d'abonar cap import.

El programa de beques menjador forma part del Pla Municipal d'Atenció a les Necessitats Bàsiques de la Població, on estan contemplades totes les ajudes que atorga l'Ajuntament en matèria d'alimentació, subministraments (aigua, llum i gas, entre d'altres), habitatge i roba . Es tracta d'un fons de contingència social destinat a aquelles persones en risc de desnonament o amb avisos de tall de subministraments.

En 2014 s'estan destinant 2,9 milions d'euros per a totes aquestes ajudes, el que suposa un increment d'1,6 milions respecte al 2013.