L’Ajuntament cedirà temporalment a la Generalitat un espai de Can Zam per fer un institut provisional

Al ple ordinari de l’Ajuntament corresponent al mes de gener, celebrat avui dia 28, s’ha aprovat, entre altres temes, la cessió d’ús gratuïta a la Generalitat d’un terreny de 2.886 m2 ubicat a l’àmbit de Can Zam per crear un centre provisional d’educació secundària. Amb la cessió d’aquest terreny, la Generalitat podrà instal•lar-hi uns mòduls prefabricats que seran utilitzats com a espais d’un institut durant el temps que trigui la construcció del nou centre d’educació secundària que està previst construir al barri del Raval. El Ple ha declarat també iniciar el procés d’agermanament de Santa Coloma de Gramenet amb el municipi de Peal de Becerro (Jaén).

En la sessió ordinària d’avui s’ha aprovat, amb els vots favorables dels grups municipals del PSC, Ciutadans, PP i GE-ICV-EUiA, amb l’abstenció del grup de SOM Gramenet, la cessió a la Generalitat de Catalunya d’un solar de 2.866 m2 per a la instal·lació de mòduls prefabricats, que seran totalment condicionats amb tots els serveis necessaris, per poder ser destinats a funcionar de manera temporal com a nou institut.

El terreny està conformat per una porció de sol de 1.050 m2 de propietat municipal, i una altra de 1.816 m2, que és propietat de l’Àrea Metropolitana i que cedirà el seu ús de forma gratuïta durant quatre anys. Aquest terreny està situat a prop de l’institut Puig Castellar, entre l’avinguda d’Anselm de Riu, el carrer d’Edison i el carrer de Víctor Hugo.

La cessió de l’espai comporta l’obligació per part del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya d’assumir el manteniment i la conservació del terreny mentre duri l’ocupació temporal, amb l’obligació de retornar-lo en idèntiques condicions a les que es troba en el moment de l’ocupació.

L’institut provisional a Can Zam tindrà 60 places de nova oferta per a primer d’ESO per al curs 2019-2020, més les 60 places del curs actual de primer d’ESO que hi ha a l’escola Ferran de Sagarra.

Recordem que els barris que tenen una especial necessitat de noves places d’educació secundària són el Raval, Santa Rosa i Safaretjos i que l’Ajuntament  ja està gestionant poder disposar d’un terreny, entre les avingudes de la Generalitat i de Pons i Rabadà, per  cedir-lo a Ensenyament de la Generalitat perquè pugui construir el nou institut que necessita la ciutat

Actualment, a Santa Coloma de Gramenet hi ha 4.765 alumnes de secundària.

Nou agermanament

Al ple municipal s’ha declarat la voluntat de l’Ajuntament d’establir llaços d’agermanament amb la localitat de Peal de Becerro, de la província de Jaén, i ha acordat crear una comissió de treball per portar-la a terme. Peal de Becerro és un poble de Jaén d’uns 5.000 habitants, i amb el que la nostra ciutat ja té uns vincles de relació històrics, donat que a la ciutat hi ha unes 200 persones empadronades que són originàries d’aquesta població andalusa, i que mantenen forts llaços familiars, amb visites periòdiques per gaudir de la cultura i les tradicions.

L’objectiu de l’agermanament oficial és aconseguir un millor coneixement, entesa, intercanvi d’experiències i cooperació mútues, sent una ocasió única per unir a la població en un ambient particular de festa i convivència.

Dades del Padró

 A la sessió s’ha donat compte de les dades corresponents a les rectificacions del Padró Municipal d’Habitants amb referència a 31 de desembre de 2017. Segons aquestes dades la població colomenca, en la data esmentada, és de 119.762 habitants, el que suposa un increment de 987 persones respecte la rectificació de Padró de l’any anterior.

MOCIONS APROVADES

Moció per sol.licitar la millora de les condicions laborals del cos de bombers de la Generalitat de Catalunya presentada per tots els grups municipals.

Moció per declarar a Santa Coloma com a municipi antifeixista presentada pels grups municipals de Gent d'Esquerres ICV-EUiA, SOM Gramenet i Partit dels Socialistes de Catalunya.

Moció per donar suport a les peticions de la comissió promotora Renda Garantida de Ciutadania per al compliment de la implementació de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania per part del govern de la Generalitat.

Moció en favor dels drets universals, la diversitat, el mestissarge i el feminisme presentada per Gent d'Esquerres i PSC.