L’Ajuntament aprova definitivament el reglament que regula les prestacions del Serveis Socials municipals

El Ple ordinari del mes de juliol ha aprovat definitivament el Reglament de Prestacions Econòmiques de Caràcter Social i inicialment la revisió del Pla d’Actuació Municipal per risc d’incendis forestals.

A la sessió ordinària del mes de juliol del Ple municipal s’ha aprovat el reglament que fixa les condicions generals pers accedir als diferents ajuts i prestacions que ofereix l’Ajuntament de Santa Coloma a les persones més necessitades. Aquest document que fixa les característiques  dels ajuts inclou la necessitat de recerca activa de feina, l’escolarització dels menors o el no tenir sancions per incivisme per poder tenir dret a les prestacions. Aquest reglament ha rebut els vots favorables de l’equip de govern, PSC, ICV-EUiA i CiU; el vot negatiu de PxC, i les abstencions del PP i GG.

D’altra banda, s’ha produït la unanimitat de tots els grups a la votació de la revisió del Pla d’Actuació Municipal per risc d’incendis forestals. Aquest pla millora els mecanisme d’actuació a l’hora d’enfrontar-se als incendis de la part de muntanya que té Santa Coloma.

El ple ha ratificat el decret d’alcaldia que suspèn temporalment la concessió de llicències per l’obertura de baris i restaurants a la ciutat.

En el decurs de la sessió ordinària del ple municipal d’avui, Gabriel Andrés Manzanero i Guida Martin Tordera, van prendre possessió dels càrrecs de regidor i regidora, respectivament, com a membres del grup municipal de Gent de Gramenet. Andrés i Martín substitueixen Aitor Blanc i Teresa Franco, que van renunciar al seu escó el mes passat. 

Mocions aprovades:

  • Moció presentada pel grup municipal d’ICV-EUiA, del PSC, de CiU i de PxC, en solidaritat amb els presos polítics sahrauís. GG a favor i PP, abstenció.
  • Moció presentada pels grups municipals del PSC, ICV-EUiA en suport a la proposta de moció que presenten el sindicats UGT i CC.OO. en contra de l’agressió a les persones en situació involuntària d’atur, a les treballadores i treballadors públics, a l’economia i la democràcia. Vots favorables de GG i PxC; en contra del PP i abstenció de CiU.
  • Moció de rebuig a la instal·lació del macrocomplex “Eurovegas” presentada pel grup municipal d’ICV-EUiA. Vots a favor del PSC, GG i PxC; i en contra del PP i CiU.
  • Moció presentada pels grups municipals del PSC, ICV-EUiA i PxC per a sol·licitar la derogació del Reial Decret Llei 16/2012 de mesures urgents per a garantir la sostenibilitat del sistema de salut i millorar la qualitat i la seguretat de les seves prestacions i la supressió de la taxa d’un euro per recepta als ciutadans catalans. GG, a favor; CiU, en contra; i PP, abstenció.
  • Moció presentada pels grups municipals del PSC, ICV-EUiA, PxC sobre el rescat financer de l'Estat Espanyol. Vot a favor de GG, en contra CiU i PP.
  • Moció prsentada pels grups municipals de CiU i PSC en suport a la Generalitat de Catalunya per l'elaboració de la nova Llei Catalana de l'Autonomia Personal. Vots a favor de ICV-EUiA i PxC, i en contra de GG i PP.
  • Moció presentada pel grup municipal de CiU en defensa de que els autònoms i les petites i mitjanes empreses paguin l'IVA a Hisenda un cop cobrada la factura. Vots a favor del PSC, ICV-EUiA i PxC; en contra del PP i abstenció de GG.