L’Ajuntament ampliarà el parc d’habitatge social en 31 nous habitatges

A finals d’any, disposarà de 31 habitatges més per fer front a l’emergència habitacional en el marc de les accions del Pla Local d’Habitatge. Fins a 50 famílies en risc de desnonament podran accedir a un lloguer social i en conjunt en els propers mesos es donarà solució habitacional a 80 famílies de la ciutat.

Santa Coloma augmentarà el seu parc d’habitatge social amb 31 nous habitatges, segons l'alcaldessa Núria Parlon,"per donar resposta a les necessitats de la ciutadania colomenca en matèria d'habitatge social, augmentem les mesures d'ajuda i acompanyament a les famílies que estan en risc de perdre el seu habitatge. Incrementem el parc d'habitatges de lloguer assequible i ho fem amb la mirada posada en els col·lectius més vulnerables com els joves, les famílies monoparentals, la gent gran i les dones víctimes de la violència masclista, que han de poder accedir a un habitatge digne”. Per a l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, "les polítiques d'habitatge suposen un important pas endavant per la recuperació de Santa Coloma després de la crisi econòmica i social provocada per la pandèmia. Estem davant de polítiques que milloraran la vida de les colomenques i els colomencs".

L’ampliació es fa possible amb els programes de reconversió de locals municipals en habitatges socials, l’adquisició  de pisos per tanteig  i retracte, i el conveni de cessió amb SAREB.

Aquestes actuacions s’emmarquen en el Pla local d’Habitatge que desenvolupa la planificació estratègica de les polítiques públiques d’habitatge a la ciutat pels propers 6 anys. Fer front a les situacions d’emergència habitacional i facilitar l’accés a un habitatge digne i assequible a les famílies amb menys recursos són alguns dels objectius fonamentals del Pla, que es materialitzaran en els propers mesos oferint una solució habitacional a més de 80 famílies de Santa Coloma.

Fins a 50 famílies en risc de desnonament veuran regularitzada la seva situació amb un lloguer social amb el programa signat amb SAREB, 16 d’elles ja tramiten a hores d’ara aquests habitatges mitjançant l’empresa municipal Gramepark.

Aquestes mesures s’exposen aquest dimecres a la Taula Local d'Habitatge.

Pla Local d’Habitatge

El plenari municipal va aprovar el passat mes de juliol el Pla Local d’Habitatge, com a resultat d’un procés en què han participat entitats, professionals i especialistes en la matèria i ciutadans i ciutadanes.

Les propostes que recull el Pla se centren en la promoció d’habitatge social i assequible, la rehabilitació o les polítiques sectorials adreçades als i les joves i a la gent gran.

En aquesta línia hem de situar les properes actuacions per garantir l’accés a l’habitatge que endegarà el govern municipal. Entre elles destaquen, la posada en marxa de 48 habitatges dotacionals per a gent gran a l’antiga escola Miguel Hernández, abans d’acabar aquest any;  l’inici el 2022 de la construcció de 17 habitatges dotacionals per a joves al Complex de Les Oliveres; i la signatura d’un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per a la construcció de més de 250 habitatges (la majoria en règim de lloguer) a preu assequible a Santa Coloma.

La inversió associada al Pla Local d’Habitage supera els 20 milions d’euros de recursos propis i més de 90 milions addicionals, fruit de les aliances estratègiques amb diferents administracions.