La Xarxa de Valors tanca el 10è. aniversari amb 68 entitats i 404 membres

La Xarxa de Valors i Missatges Positius treballa a la nostra ciutat per a la convivència, el civisme i les bones relacions entre les comunitats de veïns i les persones.

L’any 2014 la Xarxa de Transmissió de Valors i Missatges Positius va celebrar 10 anys de vida a la ciutat treballant per la convivència, el civisme i les bones relacions de veïnatge. A dia d’avui ja són 404 persones i 68 entitats que formen part d’aquest projecte, que fou pioner a Espanya l’any 2004, i que continua organitzant activitats, tallers i trobades amb comunitats veïnals, joves i diferents col·lectius de la cuitat amb l’objectiu de lluitar contra els prejudicis, els falsos rumors i els tòpics, i alhora cultivar les relacions estables entre els veïns i les veïnes.

Augmenten les entitats adherides


Durant l’any passat, va tenir un increment del 4,5% de les adhesions d’entitats i associacions i un 8% d’augment de nous membres; es van realitzar 77 tallers sobretot als instituts de secundària de la ciutat, per ajudar-los a trencar estereotips. Entitats, professionals i ciutadans en general també han adquirit nous coneixements i eines en temes tan diversos com la convivència (44 tallers), combatre rumors (15 tallers) i la lluita contra els estereotips i els prejudicis (11 tallers), sense deixar de banda la tasca sensibilització social en temes com la diversitat cultural i religiosa.

La Xarxa a les xarxes

La web de la Xarxa de Transmissió de Valors i Missatges Positius ha acumulat més de 4.200 visites  l'any 2014 i la seva presència a les xarxes socials s’ha  incrementat força a Facebook i Twitter, on ha crescut un 15% i un 67% respectivament. Els seus perfils socials acumulen ja més de 800 seguidors a Facebook i més de 500 a Twitter.

10 anys de la Xarxa de Valors

Amb 10 anys d’experiència,  la Xarxa de Valors i Missatges Positius  continua treballant a Santa Coloma de Gramanet amb diferents activitats durant tot l'any   per a la convivència, el civisme i les bones relacions  entre les comunitats de veïns i les persones.  La Xarxa es va crear al 2004 en el marc del Pla de Convivència elaborat per l'Ajuntament de Santa Coloma amb la col·laboració d'entitats i associacions i la ciutadania.
 
Els mateixos colomencs i colomenques, membres de la xarxa,  esdevenen agents de la lluita contra els prejudicis, els falsos rumors i els tòpics mitjançant el mutu coneixement i la col·laboració entre ciutadans i  les  ciutadanes. La Xarxa compta amb un equip tècnic i assessor format per treballadors i treballadores del Servei de Convivència de l'Ajuntament de Santa Coloma.
 
Es tracta d'un projecte que ha experimentat un creixement constant i sòlid per construir un dens teixit social amb les eines de la sensibilització, la informació i la formació. Mitjançant activitats, tallers i diferents iniciatives fomenta les relacions estables entre veïns i treballa proactivament per nodrir la ciutadania amb missatges positius.
És, en definitiva, un laboratori d’idees per a la millora de la societat on tenen cabuda totes les diversitats, que genera punts de trobada entre comunitats, promou l'associacionisme i l’intercanvi d'experiències.