La vinya d’en Sabater amplia la zona de plantació amb 2.300 ceps nous

La vinya d’en Sabater amplia la seva zona de plantació amb 6.700 m2 i 2.300 ceps, dels quals 1.200 corresponen a la varietat de pansa blanca (xarel· lo) i 600 a la de picapoll blanc. La resta (500)seran de picapoll negre. Només s’hi ha plantat la base i l’any vinent s’empeltarà per aconseguir la varietat que s’hi introduirà per primera vegada.

El procés ha durat unes dues setmanes i ha estat a càrrec de l’alumnat del Curs de floricultura i horticultura de la Casa d’Oficis del Centre de Formació i Treball de Grameimpuls. Aquesta és la segona plantació. La primera va tenir lloc a la primavera del 2015. Aleshores, s’hi van plantar 1.600 ceps de quatre varietats de raïm: garnatxa i garrut (negre), pansa i picapoll (blanc). La vinya d’en Sabater està situada a la part alta del Recinte Torribera, a prop del Complex Esportiu i forma part del projecte municipal destinat a la recuperació del patrimoni vitícola de la ciutat. La finalitat de la vinya continua sent experimental.

Ruta teatralitzada a la VinyaD’altra banda, la setmana vinent començarà la 3a edició de la ruta teatralitzada per la vinya d’en Sabater. El personatge d’en Galobardes, el passant de vi local, i el seu amic, en Pere Pascali, historiador d’acudits colomencs, guiaran la visita a la vinya i al bonic entorn natural de la ciutat. Història, una mica de ciència i moltes rialles completen la ruta que es durà a terme els dissabtes 5, 12 i 26 de maig, 2, 9 i 16 de juny i el diumenge 20 de maig. Les inscripcions es completaran per ordre de l’arribada de les sol·licituds a l’adreça electrònica grameneturisme@gramenet.cat. S’ha de fer constar el nom, els cognoms, l’edat i la localitat de les persones que demanden la visita. L’activitat és gratuïta.