Dia de l'Orgull

La Primavera dels drets

Aquest 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l'Alliberament de Lesbianes, Gais, Homes i Dones Transsexuals i Bisexuals (LGTBI). A Santa Coloma es fa a la tarda un acte a la plaça de la Vila amb la participació de ciutadania i entitats.

Per aquest motiu, s'han programat diverses activitats de reflexió. Aquest divendres 21, la Taula LGTBI. Entenem Santa Coloma i l'Ajuntament organitzen la projecció del documental I hate NY, dirigit per Gustavo Sánchez. El treball, que es podrà veure a la Biblioteca Singuerlín (17.30 h), recorre els deu anys de vida de quatre dones, activistes transgènere de la subcultura underground de Nova York. Així mateix, el 25 de juny, se celebra el festival Fire Santa Coloma, amb la projecció d'Air (Biblioteca Singuerlín, 18 h). El film, d'Anatol Shuster, mostra una història d'amor, de vulnerabilitat i fortalesa, entre dues dones joves. I el dijous 27, al Rainbow Cafè (c. Pompeu Fabra, 22-24), hi haurà un visionat i un diàleg al voltant del documental La rebelión de Stonewall. Les tres activitats estan incloses en el programa «Primavera dels drets», vigent fins a mitjans de juliol amb l'organització d'altres actes.

Finalment el mateix divendres 28 es commemorarà el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI amb la lectura d'un manifest a partir de les 19:00 hores a la plaça de la Vila i la participació artística i cultural de diverses entitats de la ciutat.

La plaça de la Vila esdevindrà un clam a favor de la diversitat i la lluita pels drets de les persones LGTBI. L'entitat Entenem Santa Coloma i l'Ajuntament commemoren (19 h) el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI amb la lectura d'un manifest. També, diverses entitats de la ciutat protagonitzaran improvisacions artístiques i culturals. A més, s'hi podrà gaudir amb la segona jamsession Diverses i orgulloses.
L'activitat s'emmarca dins del programa «Primavera dels drets», que inclou fins a mitjans de juliol l'organització d'altres activitats festives i commemoratives, com la celebració el proper dissabte, dia 13 de juliol, de la 4a Festa de l'Orgull LGTBI, una jornada lúdica i alhora reivindicativa que tindrà lloc al Mas Fonollar.