La nova convocatòria dels plans d’ocupació beneficia 114 persones

L’Ajuntament, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, contractarà 114 persones en situació d’atur per realitzar

obres i serveis d’interès social a la ciutat durant els mesos d’octubre i novembre.

Els contractes, que tindran una durada d’entre 6 mesos i un any, es corresponen amb diversos projectes: 45 persones seran contractades mitjançant el Pla d’ocupació local de l’Ajuntament, 58 a través del Programa complementari de foment de l’ocupació local de la Diputació de Barcelona, i 11 més des de projectes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

La nova oferta laboral se centra en projectes d’atenció i suport a la ciutadania, serveis de cohesió social i intervencions immediates de manteniments iadequació d’espais públics. En aquest àmbit, hi destaquen les contractacions per al projecte d’actualització de bases de dades de Serveis Socials, fet que permetràmillorar la tramitació de documents; el reforç del Servei de Biblioteques i de l’OIAC, i el suport a la gestió i dinamització d’activitats en el campLGTBI.

El foment de les noves tecnologies i l’alfabetització digital, així com els projectes de millora de la via pública, són altres esferes destacades en aquesta convocatòria de plans d’ocupació.D’aquestes dues àrees, en sobresurten
la Brigada d’Intervenció Immediata, que atén actuacions urgents de neteja o manteniment a la via pública, i el projecte «Aules nodat» que fomenta l’ús de noves tecnologies.La iniciativa «Patis oberts» i els suports al Centre  d’Informació i Recursos per a Dones o de l’OMIC són altres projectes remarcables.

Els plans d’ocupació són programes de contractació de persones en situació de desocupació per a la realització d’obres i serveis d’interès social a la ciutat. L’objectiu principal n’és ajudar els veïns i les veïnes que tenen més dificultats per accedir al mercat laboral.