La nova comissaria de la Policia Local serà una de les més modernes de Catalunya

El Ple ha aprovat modificar el planejament per fer la seva construcció a la plaça de les Cultures. Estarà molt millor comunicada i tindrà unes instal·lacions noves i modernitzades.

Imatge del Front Fluvial del Raval

El darrer Ple ordinari de l’Ajuntament, celebrat el passat 28 de setembre, ha aprovat inicialment la modificació del planejament actual del Pla General Metropolità (PGM) en un espai lliure del barri del Raval, situat al costat de la plaça de les Cultures, per poder-hi ubicar el nou edifici de la comissaria de la Policia Local de Santa Coloma de Gramenet.

Aquesta aprovació permetrà a l’equip de govern traslladar la seu actual de la Policia Local, situada al soterrani d’un edifici d’habitatge protegit de l’Espai cívic del Raval, a un altre indret del mateix barri molt millor comunicat, ja que l’avinguda de la Generalitat és un dels carrers principals de Santa Coloma, amb accés fàcil a rondes, a l’Hospital i a altres vies importants de la ciutat. També permetrà disposar d’unes instal·lacions noves i modernitzades.

Les dimensions i la ubicació del solar permetran, per una banda, construir un nou edifici de quatres plantes amb front a la plaça de les Cultures i l’accés a l’aparcament des del passeig que dona al riu. La superfície de l’edifici serà de 6.318 m2.

La nova instal·lació serà un equipament de referència dins de la zona de la Fase III del Front Fluvial del Raval. Es vol fer així una aposta clara per la zona sud de la ciutat, ubicant-hi aquest equipament, en un punt equidistant amb la comissaria local de Mossos d’Esquadra, situada al barri de La Guinardera, just a l’altra banda de la ciutat. Això farà que augmenti la sensació de seguretat de la ciutadania.

La nova comissaria de la Policia Local albergarà les dependències per una plantilla de 140 homes i dones que donaran servei a la ciutadania l’any 2023. Per això l’Ajuntament ja ha iniciat el procés per dur a terme les successives convocatòries d’agents de policia local que permetran assolir aquesta plantilla òptima.

L’edifici projectat permetrà una ampliació general de l’espai, i facilitarà els serveis interns necessaris a la plantilla d’agents i personal de servei de la Policia Local. També significarà una millora de l’espai d’atenció a la ciutadania i una millora en l’atenció que es presta a les persones detingudes. També es disposarà d’una nova zona per a animals abandonats a la via pública, que millorarà les seves condicions fins que siguin traslladats al centre de recurs comarcal.

D’altra banda, s’ampliarà el nombre actual de places d’aparcament per als vehicles policials. Al nou edifici hi haurà 43 places d’aparcament per a cotxes i 24 per a motos.
La transformació i ampliació de l’espai actual de la plaça de les Cultures i la urbanització de l’avinguda de la Generalitat, entre Can Peixauet i l’avinguda de Mn. Pons i Rabadà també formen part del projecte.

La inversió prevista per a la realització de l’obra (infraestructura i instal·lacions), serà de 7.500.000 €. Aquest pressupost també inclourà la finalització de la urbanització de la plaça de les Cultures.

L’Ajuntament iniciarà aviat tot el procés per fer realitat la nova comissaria, amb l’objectiu que l’inici de l’obra sigui cap a l’octubre del 2021.