La Nit dels Museus a Santa Coloma de Gramenet

La Nit dels Museus proposa un viatge a Etiòpia, gospel i el nou cicle del Passatge Insòlit a Santa Coloma de Gramenet.

Nova mostra “Harar-Jogol. Viatge pictòric a una ciutat d’Etiòpia”

Santa Coloma de Gramenet, 16 de maig de 2014. Demà dissabte 17 de maig, a partir de les 20:00h comença la Nit dels Museus a Santa Coloma de Gramenet. Aquesta iniciativa, promoguda pel Consell d’Europa, compta amb la participació de 4.000 museus de 40 països, entre ells el Museu Torre Balldovina de Santa Coloma, i s’emmarca en el Dia Internacional dels Museus (18 de maig).

En aquest context, el Museu colomenc convida tothom a participar en diverses activitats que n’oferirà demà. Per una banda, a les 20.00 h tindrà lloc la inauguració de l’exposició «Harar-Jogol: viatge pictòric a una ciutat d’Etiòpia», de Carlos Mariné. Aquesta mostra ens convida a passejar pel centre d’aquesta ciutat, pels carrers i el mercat de Harar-Jogol, vella ciutat fortificada d’Etiòpia, on hi ha viscut i treballat durant molts anys i que encara avui és evocada a la seva obra.

A les 21.30 h hi haurà la representació El senyor Sagarra et convida a la Torre Balldovina, una visita guiada teatralitzada de la mà de Ferran de Sagarra, amo de la Torre Balldovina ara fa cent anys, que ensenyarà casa seva tot recordant els seus vincles amb Santa Coloma i revivint les seves estades estiuenques.

Nova temporada del Passatge Insòlit

Finalment, a les 22.00 h començarà la «Nit insòlita: Invocation, concert de gospel als jardins del Museu». Es tracta d’un grup de quatre veus que interpretaran espirituals negres —amb motiu de l’exposició sobre Etiòpia— i altres gèneres musicals. Aquest concert especial servirà també per donar el tret de sortida a «Les Nits del Passatge Insòlit», en el marc del cicle 2014 del Passatge Insòlit.

Més informació del Passatge Inspolit a: www.facebook.com/elpassatge

En conjunt, la Nit dels Museus a Santa Coloma és una invitació a gaudir, un any més, de la suau brisa de la nit primaveral als jardins del Museu, on a partir de les 20.00 h i fins a les 24.00 h es pot prendre una copa i fer un mos mentre es gaudeix d’un espectacle insòlit.

Un viatge pictòric per Etiòpia

Aquest proper dissabte 17 de maig, a les 20.00 h, el Museu Torre Balldovina presenta l’exposició “Harar-Jogol. Viatge pictòric a una ciutat d’Etiòpia”, una mostra de l’artista Carlos Mariné.

L’exposició recull records, notes i evocacions fruit de les vivències del pintor i ho presenta com les pàgines d’un gegantí diari o quadern de notes, de forma heterogènia, amb línies, colors i textos. La mostra visualitza el recorregut que el pintor feia cada matí per la ciutat emmurallada, tot baixant per l’agitat carrer de makina guirguir, per acabar anant a seure davant de la plaça del gran mercat i passar allà tot el matí absort en la contemplació de la vida dels habitants de Jogol: grups de noies vestides amb els acolorits vestits hararis; gent del camp amb burros carregats de llenya per vendre al mercat; venedores de fruita, verdura i cat... Totes les ètnies d’Etiòpia, àrabs i somalis, cristians i musulmans, palpitant al ritme del batec de Jogol, la ciutat emmurallada de Harar.

L’exposició es podrà visitar fins al 15 de juny dintre de l’horari habitual del Museu (tardes: de dimarts a dissabte, de 18 a 20.30 h; matins: dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 h; dilluns tancat). Per a més informació: www.gramenet.cat/museutorreballdovina

Us adjuntem la trajectòria vital i professional de Carlos Mariné.

Per a més informació i/o entrevistes i/o imatges

Servei de Comunicació


Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

93 462 40 13 / 618 045 488 (Ana Belén Pérez Blanco)
comunicacio@gramenet.cat