La Nit dels Museus a la Torre Balldovina

El dissabte 17 (a partir de les 20.00) aquesta iniciativa del Consell d’Europa arriba al Museu de la nostra ciutat amb una nova exposició, una visita guiada teatralitzada i un concert de gospel als jardins.

Aquest dimarts, 13 de maig, s'ha presentat en roda de premsa La Nit dels Museus 2014, a la sala Domènech i Montaner del Recinte Modernista de Sant Pau (entrada pel carrer Sant Antoni Maria Claret cantonada amb el carrer Cartagena). L’edició d’enguany de La Nit dels Museus se celebrarà el proper dissabte, 17 de maig, a diferents museus de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

A la roda de premsa hi han assistit el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Santa Coloma, Petra Jiménez; el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Institut de Cultura de Barcelona, Josep Lluís Alay; el director del Museu Torre Balldovina, de Santa Coloma de Gramenet, Ramón Sagués; el director del Born CC, Quim Torra i el director de la Fundació Suñol, Sergi Aguilar. 

Durant la roda de premsa s'ha presentat l’extens programa d’exposicions, concerts, dansa, visites concertades, tallers i activitats familiars que realitzaran de manera simultània un total de 72 museus entre les 19.00 hores de la tarda i les 01.00 hores de la matinada.

Iniciativa del Consell d'Europa

La Nit dels Museus és una iniciativa del Consell d’Europa en la qual participen més de quatre mil museus de quaranta països i que enguany arriba a la desena edició. Més de setanta centres de Barcelona, l’Hospitalet, Badalona, Cornellà, Esplugues i Santa Coloma de Gramenet obren les portes fins a la matinada oferint exposicions, concerts, dansa, teatre i recitals poètics, tallers, visites comentades i activitats per a tota la família. La Nit dels Museus s’emmarca en la celebració del 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, que enguany porta per tema "Els vincles creats per les col•leccions dels museus!".

Així es celebrarà a la Torre Balldovina
 
A Santa Coloma, el Museu Torre Balldovina convida a participar en diverses activitats, en una ocasió única per gaudir del Museu fora dels horaris habituals: 

A les 20 h:
Inauguració de l’exposició «Harar-Jogol: viatge pictòric a una ciutat d’Etiòpia, de Carlos Mariné»
Mostra que convida a passejar pel centre d’aquesta ciutat, pels carrers i el mercat de Harar-Jogol, vella ciutat fortificada d’Etiòpia, on hi ha viscut i treballat durant molts anys i que encara avui és evocada a la seva obra. 

A les 21.30 h:
«El senyor Sagarra et convida a la Torre Balldovina»
Visita guiada teatralitzada de la mà del senyor Ferran de Sagarra, amo de la Torre Balldovina ara fa cent anys, que ensenyarà casa seva tot recordant els seus vincles amb Santa Coloma i revivint les seves estades estiuenques a la Torre Balldovina.

A les 22 h:
«Nit insòlita: INVOCATION, concert de gospel als jardins del museu»
Grup de quatre veus que interpretaran espirituals negres –amb motiu de l'exposició sobre Etiòpia– i d’altres gèneres musicals.

Aquesta nit dóna també el tret de sortida a Les Nits del Passatge Insòlit ja que aquesta actuació en forma part. Les Nits del Passatge conviden a gaudir, un any més, de la suau brisa de la nit primaveral als jardins del Museu Torre Balldovina, on a partir de les 20.30 h i fins a les 24 h es pot prendre una copa i fer un mos mentre es gaudeix d’un espectacle insòlit.