La mostra gastronòmica “Els sabors del món”, el 2 de juny al barri del Fondo

Una vintena de restauradors, comerciants i associacions participen aquest diumenge 2 (10.00) en la 2a. edició de “Els sabors del món”, una mostra gastronòmica i multicultural organitzada per Fondo Comerç amb la col·laboració de l’Ajuntament i L’Heura.

Aquest matí s’ha presentat als mitjans de comunicació la mostra “Els sabors del món”, en un acte presidit per l’alcaldessa Núria Parlon i la presidenta de Fondo Comerç Mª Teresa Castellví. També han estat presents el tinent d'alcalde i regidor de Comerç i Mercats, Esteve, Serrano, la regidora d'Infància i Joventut i presidenta del Centre de Normalització Lingüística L'Heura, Laia Tordera, i la regidora de promoció de la ciutat Susana Abelló, entre d’altres regidors i regidores de la ciutat.

L’Associació de Comerciants i Professionals de Fondo Comerç ha organitzat, amb la col•laboració de l’Ajuntament de la ciutat i el Centre de Normalització Linguistica L’Heura, una nova edició de la mostra "Els sabors del món", prevista per aquest diumenge 2 de juny. La mostra, que enguany celebra la seva segona edició, comença a les 10 del matí fins a les 20.30 de la tarda. Durant tot el dia, la plaça del Rellotge del barri del Fondo serà l’escenari de diferents activitats i presentacions vinculades al món de la llengua catalana i la gastronomia.

A la presentació l’alcaldessa ha remarcat que aquesta mostra “destaca la multiculturalitat com a important valor de convivència a Santa Coloma". L'alcaldesa ha convidat la ciutadania a veure i tastar "Els sabors del món" on "la gastronomia i la llengua catalana són nexes d’unió entre diferents persones i cultures”.

Novetats d’enguany

Una de les novetats d’enguany és la creació d’un plat de fusió, elaborat expressament per a l’ocasió, amb productes de les cuines asiàtiques i catalana. Els autors han estat els xefs locals Victor Quintillà, del restaurant Lluerna i guanyador d’una estrella Michelin, i Francesc Armengol, del restaurant Ca n’Armengol.

El Centre de Normalització Lingüística L’Heura de Santa Coloma de Gramenet, amb la col•laboració del Termcat, presentarà la traducció al català de la carta del restaurant xinès Wenzhou.

Per a aquesta edició de “Els sabors del món” també s’han elaborat unes fitxes col•leccionables en què es parla de diversos productes culinaris. Cada fitxa recull les característiques i propietats del producte i en quins plats es pot trobar. La carpeta amb totes les fitxes es podrà trobar a l’estand de l’organització de la Mostra. Per a la redacció de les fitxes s’ha comptat amb la col•laboració del Campus d’Alimentació de la Universitat de Barcelona, ubicat al Recinte de Torribera de la ciutat.

Tastets d’1 a 3 euros

Durant tot el diumenge i fins a acabar les existències, els assistents a “Els sabors del món” podran tastar fins a 30 plats de diferents orígens. Així, podran assaborir la cuina indopakistanesa, l’àrab, l’africana, la llatinoamericana, l’Armènia i, naturalment, també la catalana entre d’altres.

“Els sabors del món” és un festa gastronòmica i lingüística que pretén fomentar el coneixement del català entre la població immigrant a través de la cuina i posar en valor la gastronomia multicultural de la ciutat.