La Mostra d’Arts Escèniques tanca divendres 18 l’edició d’enguany

Des de el 14 de maig s’està celebrant al Teatre Josep Maria de Sagarra la VI Mostra d’Arts Escèniques, una activitat que forma part del Pla educatiu d’entorn (PEE), en col•laboració amb les escoles i instituts de la ciutat.

Un total de 692 alumnes de 22 centres, públics i concertats, de primària i secundària de Santa Coloma, han estat presentant una vintena d’actuacions de cant coral, teatre, música, dansa i cinema, entre d’altres, a l'escenari del Teatre Josep Maria de Sagarra (C/Lluis Companys,27).

Amb la participació de tots

La Mostra d’Arts Escèniques acull les actuacions de l’alumnat, del professorat i de les famílies que han assistit a algun curs de música, teatre o dansa organitzat pel PEE, o bé aquelles obres o produccions artístiques creades pels centres educatius. També s’hi presenten treballs audiovisuals. La Mostra esdevé un punt de trobada dels centres educatius i un mirall de la gran creació artística colomenca. Els i les artistes, els seus companys i companyes d’aula, les respectives famílies i el professorat, en un lògic intercanvi de rols, conformen el públic d’aquest esdeveniment ciutadà.

Díptic creatiu d’un alumne del Ramon Berenguer

El disseny del díptic d’enguany ha estat realitzat pels alumnes de l’optativa de disseny del Batxillerat d’Arts Visuals de l’Institut Ramon Berenguer IV. En aquesta edició, Alfred Tapiz Redón, de 5è. de Primària de l’Escola Primavera, ha estat el guanyador del concurs que se celebra anualment per escollir la imatge representativa de l’esdeveniment. A l’entrada del Teatre Sagarra hi ha, del 14 al 18 de maig, una exposició de tots els dibuixos presentats en aquest certamen.

Novetats d’enguany i programa

En el marc de la Mostra, seguint la filosofia de treball en xarxa que promociona el Pla educatiu d’entorn, a més de les representacions teatrals, els dies 14 i 15 de maig s’ha fet la VI trobada de corals escolars de la nostra ciutat, en la que han participat les escoles Torre Balldovina, Fray Luis de León, Lluís Millet, Wagner, Tanit, Salvat-Papasseit, Beethoven, Banús, Rodoreda i Josep Sol.

Per altra banda, els dies 16 i 17 es dediquen a les obres de teatre, cinema, percussió i lip dup de les escoles Sagrada Família, Primavera, Rosselló-Pòrcel, Ausiàs March, Sant Just, Beethoven, Tanit i el col•legi Verge de les Neus i dels instituts Can Peixauet, Torrent de les Bruixes, Ramon Berenguer IV, Terra Roja i Puig Castellar.

La cloenda

El divendres dia 18 es farà una cloenda de la Mostra amb espectacles de música, teatre i dansa per part dels alumnes de les escoles Gaudí i Ausiàs March i els instituts Can Peixauet i Torrent de les Bruixes. Aquests alumnes han fet al llarg del curs escolar els tallers de Cantem i ballem, Danses d’arreu del món i Taller musicals per a joves del PEE.

*Hem de recordar que les entrades per a les funcions són restringides i es lliuren directament als centres escolars que participen a la Mostra.

Pla educatiu d’entorn

La Mostra d’Arts Escèniques va començar a realitzar-se en el curs 2006-2007 com activitat del Pla educatiu d’entorn. Aquesta va néixer amb l’objectiu d’exposar el treball que fan els centres educatius colomencs en el camp creatiu i d’incentivar les activitats artístiques dels escolars i de la comunitat educativa en general.

La Mostra acull les actuacions de l’alumnat que ha assistit a algun curs d’arts escèniques organitzats pel PEE al llarg de l’any escolar, o bé aquelles produccions artístiques creades pels centres educatius, ja siguin de teatre, dansa, música o audiovisuals

El Pla Educatiu d’Entorn pretén propagar una educació integral, contínua, arrelada, inclusiva, cohesionadora i en xarxa, per promoure la cohesió social, garantir l’èxit de tot l’alumnat i fomentar la llengua catalana com a eix vertebrador en un marc multilingüe.

Per a més informació sobre el Pla Educatiu d’Entorn:

http://www.grame.net/principal/lajuntament/serveis/educacio/pla-educatiu-dentorn.html