La Maduixa s’incorpora a la xarxa pública de llars d’infants de la ciutat

La Maduixa, que ha costat 1,3 milions d’euros, és la quarta escola bressol pública de la ciutat. Dimecres l'alcaldessa, Núria Parlon, va participar a la jornada de portes obertes.

Santa Coloma ja té una nova llar d’infants pública, La Maduixa. El 6 d’octubre es va celebrar una jornada de portes obertes per tal que els pares, les mares i el veïnat en general coneguessin més en profunditat les instal·lacions. El nou equipament, que ja ha entrat en funcionament aquest curs, es troba al barri del Centre, al carrer de Washington, 3-9.

La Maduixa té un disseny modern i funcional: disposa de sis aules, un pati de 200 m2 i una sala polivalent de més de 100 m2, entre altres elements destacats. Es tracta d’un equipament modèlic que ha suposat una inversió d’1,3 milions d’euros per part de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i de la Generalitat de Catalunya. El nombre d’alumnes de 0 a 3 anys que hi ha matriculats al centre és de 82.

La posada en marxa de noves llars d’infants és una prioritat per a l’equip de govern municipal. L’objectiu final és pal·liar l’actual dèficit de places d’aquest segment de l’educació infantil. En aquest sentit,  ja són quatre les escoles bressol públiques que fan classes amb total normalitat: La Maduixa, Els Pins (c. Pirineus, 4), l’Esquirol (ptge. d’en Salvatella, s/n) i La Cigonya (c. Sant Joaquim, 70).

En acabar l’any 2010, estaran enllestides dues noves llars d’infants: la del barri del Riu Sud (solar de les Aigües, carrer de Francesc Moragas, 98) i la del barri del Raval (front fluvial, carrer de Sant Jordi cantonada amb passeig de la Salzereda). En aquests projectes s’hauran invertit 2,9 milions d’euros, xifra que procedeix del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local. Com succeeix amb la resta de les escoles bressol, aquí també cada centre podrà oferir un total de 82 places per a nens i nenes de 0 a 3 anys.       

L’objectiu de l’Ajuntament colomenc és posar en funcionament set llars d’infants públiques en el curs 2011-2012, entre les quals hi ha la de l’escola Sant Just; és a dir, un mínim d’una per districte. La llar del Mercat del Fondo i la del complex de les Oliveres obriran les seves portes al llarg dels propers anys.