La Generalitat invertirà quatre milions en l’ampliació de l’Escola Riera Alta

El Departament d'Educació ha aprovat la segona fase de construcció del centre, després de les gestions realitzades per l'alcaldessa, Núria Parlon. L'ampliació de l'escola tindrà un pressupost de més de quatre milions d'euros.

Les gestions realitzades per l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, davant la Generalitat, perquè aquesta institució prioritzés entre les properes actuacions de millora escolars l’ampliació de la nova Escola Riera Alta, han estat resoltes favorablement: el Govern català aprovà el 2 de novembre dur a terme la segona fase de construcció d’aquesta escola, invertint en l’obra més de quatre milions d’euros. Una bona notícia per a la comunitat educativa i especialment per al veïnat del barri de la Riera Alta.

La construcció d’aquesta escola va ser dissenyada en dues fases i es van projectar dos edificis. Per construir aquest equipament, l’Ajuntament va cedir a la Generalitat un solar de 2.575 m2, ubicat a l’illa delimitada pels carrers d’Alps, Wilson, Santa Eulàlia i Montevideo. La primera fase d’execució, que contemplava la creació d’aules i serveis d’educació infantil, es va fer durant els darrers mesos de juliol i octubre i va posar-se en funcionament el passat dia 25, donant acollida a  97 alumnes de P3 i P4. Aquesta part de l’equipament disposa també de serveis mínims associats, com són una sala de psicomotricitat, administració, treball intern, serveis, magatzem i instal·lacions, amb una superfície construïda de 800 m2, així com un pati de jocs de 400 m2 i un porxo de 100 m2.

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, juntament amb l’alcaldessa, Núria Parlon, faran una visita institucional al col·legi properament per avaluar el resultat de les obres de la primera fase d’aquest equipament.

Segona fase
La segona fase de construcció de l’Escola de la Riera Alta, aprovada ara per la Generalitat, preveu l’ampliació de l’equipament perquè aquest pugui acollir aules i serveis destinats a educació primària per a dues línies, amb els seus espais i serveis complementaris. S’estima que el nou edifici tindrà una superfície construïda d’uns 3.000 m2, i ocuparà part del solar que s’ha cedit a la Generalitat. També es crearà una pista poliesportiva, que ocuparà la coberta de l’edifici de la fase 1 i l’espai entremig de les dues edificacions.

D’altra banda, l’accés principal al nou centre es produirà des de la plaça de la Pau, que es veurà provisionalment afectada per les obres que s’hi hauran de dur a terme. Posteriorment, com ja va succeir amb les obres de la primera fase que van afectar al carrer de Montevideo, es farà la urbanització necessària per millorar l’accessibilitat al nou centre escolar.