La Generalitat inicia l’estudi de perllongament de la L1 des de Fondo fins a Badalona Centre

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat ha licitat la redacció de l’estudi del perllongament de la línia 1 del metro, des de l’estació Fondo fins a Badalona Centre, on es construirà un intercanviador amb la línia 2 perllongada des de Pep Ventura. El nou tram, de 3,4 km, suposarà construir quatre noves estacions, que donaran servei als barris de Montigalà, Sant Crist i Lloreda, i els enllaçarà amb el centre del municipi i amb Barcelona.

L’estudi del perllongament de la L1, inclòs al Pla director d’infraestructures (PDI) 2001-2010, té com a objectiu incrementar l’accessibilitat en el transport públic dels barris situats a la part nord i oest de Badalona. Segons les previsions del PDI, el nou tram  tindrà una demanda de 19.500 persones en dies feiners i permetrà desplaçar-se  tant cap al centre de Badalona com cap a Barcelona.

L’estudi informatiu haurà de preveure les següents estacions per donar cobertura a aquests barris residencials: estació 1, a la intersecció de la rambla de Sant Joan, el passeig Olof Palme i el carrer de Liszt; estació 2,  a Sant Crist, amb un accés directe al mercat de Lloreda; estació 3, a la intersecció de l’avinguda de Martí i Pujol i el carrer de Bufalà, i estació 4,  a l’Illa Fradera, on actualment s’està construint la nova estació del perllongament de la L2.