La ‘Gata sobre teulada de zinc calenta’, dissabte al Teatre Sagarra

Arriba el plat fort de la temporada al Teatre Municipal Josep Maria de Sagarra, amb la mítica obra que va escriure Tennessee Williams i que ha adaptat i dirigit Àlex Rigola.

Una família es desintegra sota la pressió inexorable del pas del temps. En una plantació al delta del Mississipi, el patriarca agonitza. Els dos fills, Brick i Gooper, s’enfronten violentament per l’herència. Brick es refugia en l’alcohol davant la resistència de la Maggie, la seva dona. Aquest és l’argument de Gata sobre teulada de cinc calenta, el drama que va escriure Tennessee  Williams i que ha adaptat i dirigit Àlex Rigola.

L’obra, interpretada per Chantal Aimée, Muntsa Alcañiz, Andreu Benito, Joan Carreras, Ester Cort, Santi Ricart i el pianista Raffel Plana, arribarà al Teatre Sagarra aquest dissabte 14 de maig (21.00).

Gata sobre teulada de zinc calenta és un fresc sobre les relacions humanes, la mentida, la desintegració de la parella i el desmembrament d’una família. Un espectacle d’esgotament psíquic i emocional per als actors. La família, les relacions entre pares i fills, l’amor o la hipocresia hi són presents de manera continuada.

El gran públic coneix bé aquesta obra gràcies a l’adaptació que Richard Brooks va fer per al cinema el 1958. La pel·lícula, interpretada llavors pers uns jovenets Paul Newman i Elizabeth Taylor, va ser un èxit rotund i va esdevenir un clàssic de la gran pantalla. L’obra de teatre, igual que el film, ens apropa el complex món de Tennessee Williams a través d’una història que té una indubtable contemporaneïtat.

Lloc: Teatre Municipal Josep Maria de Sagarra (carrer de Lluís Companys, 27)