Sant Joan

La Flama del Canigó encendrà la revetlla

La matinada del 23 de juny, la Flama del Canigó, símbol de germanor entre els territoris catalans, es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu i centenars de persones voluntàries la distribueixen arreu de Catalunya per encendre les fogueres de Sant Joan. Santa Coloma rebrà la flama de la mà del Club Ciclista Colomenc en un acte tradicional organitzat per les entitats del Centre de Tradicions Populars Catalanes Joan Pairó.

A partir de les 19 h, una cercavila, formada pels trabucaires, els castellers, els gegantons, el grup de danses Triballcoloma, els Laietans i les Bruixes de Gramenet, arrencarà des de la plaça Manent fins a la plaça de la Vila, on seran rebuts per la comitiva dels Gegants Nous i els Grallers. La Colla de Draconaires faran sonar una traca, el capgròs Francisquet Plà, que celebra enguany el seu 30è aniversari, llegirà un manifest, i s'encendrà el peveter, tot donant així inici a la revetlla de Sant Joan.

Revetlles a la ciutat

La festa continuarà als carrers de la ciutat, amb petards a dojo, moltes revetlles privades i algunes festes i balls populars, com la del barri de la Guinardera (23.30 h, c. Milton). També, hi haurà una revetlla de Sant Joan per a les persones grans al Mas Fonollar, a les 22 h (c. Sant Jeroni, 1), i una altra al parc de Can Zam (22 h), organitzada, amb la col·laboració de l'Ajuntament, per la Plataforma de Defensa de la Serra de Marina. (Per 5€, cadira, coca i copa de cava).