La Fira Internacional de Teatre Integratiu a Santa Coloma arriba a la cinquena edició

El proper 29 de novembre, a les 20 hores, començarà la 5a Fira Internacional de Teatre Integratiu (FITI), que organitza l'Ajuntament, la Fundació Tallers i la Fundació Cultural Alquimistes, que integra la companyia de teatre colomenc amb persones discapacitades.

Enguany, l'Auditori Can Roig i Torres serà, per primer cop, l'escenari que acollirà, durant quatre dies consecutius (29 i 30 de novembre i 1 i 2 de desembre), aquesta mostra de teatre i circ que protagonitzen quatre companyies de teatre d’ar-reu de l'Estat formades per persones amb discapacitats.

La FITI va arrencar a Santa Coloma l'any 1999, i en aquesta cinquena edició continua amb l'objectiu de potenciar la convivència mitjançant l'art i la creació i, alhora, la formació, la difusió i la sensibilització a l'entorn de la cultura i el teatre amb discapacitats. Es tracta d'evidenciar que aquest col•lectiu de persones poden ser els agents i protagonistes actius de projectes culturals, alhora que esdeveniments d'aquesta magnitud són dinamitzadors de l'entorn social, professional i familiar de les persones amb discapacitats.

El 29 de novembre (20 h), a la porta de l'Auditori,  el grup coral Gent Gran del CE Puigcastellar, actors de la companyia colomenca Alquimistes i la banda de jazz internacional Krokodillos donaran la benvinguda als espectadors. A continuació, el grup de teatre gironí El Trampolí obrirà la mostra amb l'espectacle Vulnerables, una obra que representa la invisibilitat que pateixen a la nostra societat les persones amb discapacitat psíquica.

El segon dia de la Fira colomenca, el  30 de novembre (20 h), els espectadors podran gaudir de la comèdia burlesca La olla de Plauto, a càrrec de la companyia madrilenya La Mancha. Es tracta d'un espectacle per a grans i petits que ens recorda que els diners són un problema, quan no es tenen i quan es tenen en excés.

El dissabte 1 de desembre, la plaça de la Vila acollirà l'activitat Joc de tots (11 h), adreçada a nens de totes les edats per sensibilitzar-los sobre les dificultats que pateixen les persones amb discapacitat. A la tarda, Alquimistes arrencarà el somriure dels assistents amb Romeu i Julieta (20 h), amb la direcció de Carro de Baco, companyia colomenca que compta amb una desena de premis en  festivals de teatre d'arreu del món.

El circ i un espectacle amb la llengua de signes envairan l'Auditori a la cloenda de la FITI el diumenge 2 de desembre, a les 12 h. Durant l'espectacle, la companyia de teatre La Trastienda deixarà bocabadats els assistents amb un número a la corda fluixa i el trapezi. La Fira finalitzarà amb la recepció  que oferirà  l'alcalde, Bartomeu Muñoz, a les entitats de discapacitats del municipi i amb la lectura d'un manifest.