La Festa Ibera torna a recrear els costums dels nostres avantpassats a Can Zam

Aquest cap de setmana, l'associació cultural Els Ibers de Santa Coloma organitza —amb el suport de l'Ajuntament, la colla Jove de Dimonis i altres entitats—, una nova edició de la Festa Ibera. Tant dissabte com diumenge, grans i petits estem convidats a conèixer de prop la cultura, la gastronomia, la història i el llegat dels nostres avantpassats més llunyans: els ibers, que van habitar el jaciment del Puig Castellar, a la Serralada de Marina, des del segle VI aC fins a l’inici del segle II aC.

La festa s'inicia aquest dissabte, a partir de les 17.30 h, al parc de Can Zam, amb una recreació de la vida quotidiana dels ibers, amb jocs per a la canalla i tallers relacionats amb la molta de gra, l’encunyació de moneda, l’escriptura amb l’alfabet ibèric, la fosa de metalls, la cistelleria o la ceràmica, que tornaran a oferir-s'hi diumenge, de 10 a 14 h. I, dissabte, a les 22 h, hi haurà un espectacle pirotècnic.

El Museu Torre Balldovina també hi col·labora realitzant algun d’aquests tallers i organitzant diverses visites guiades gratuïtes al poblat ibèric, tant dissabte a la tarda com diumenge al matí, amb un vehicle que farà el trasllat, des del parc de Can Zam al poblat ibèric, i a l’inrevés.