La diada de Santa Coloma i la representació del ‘Poema de Nadal’, de Sagarra, completen la Festa Major d’Hivern

La representació del Poema de Nadal, els actes del dia de la patrona, l’acomiadament de l’any i la cavalcada de Reis completen el programa de la Festa Major d’Hivern que la ciutat celebra des de primers de desembre.

La tradició nadalenca impregna la Festa Major d’Hivern. El 27 de desembre (Auditori Can Roig i Torres, 19.00 hores, 5 euros), els espectadors podran veure la versió del Poema de Nadal, de Josep Maria de Sagarra, que dirigeix Jaume Comas i interpreten ell mateix, Mariona Ribas i Esteve Polls. En aquest text, Sagarra va fer una revisió personal d’una peça incorporada en la tradició catalana. Publicat el 1931, el poema va quallar en l’imaginari de la gent de manera immediata i es va convertir en un dels relats més arrelats en la nostra cultura, un clàssic popular del Nadal.

La festa continuarà amb la diada de Santa Coloma: l’últim dia de l’any és la festa de la patrona. Els actes s’iniciaran al matí (11.00) amb un ofici religiós a l’església Major. Després (12.30), el Patronat pro-Aplec i Amics de la Sardana fan una ballada de sardanes a la plaça de la Vila, que estarà amenitzada per la Cobla Contemporània.

A la tarda (19.00) hi haurà la cercavila de la Colla de Draconaires amb la participació de la Colla de Trabucaires. La marxa partirà del jardí de Can Sisteré i continuarà pel carrer de Sant Carles i la plaça d’en Joan Manent. A la mateixa hora (19.00) comença la cercavila de la Colla de Gegants i Capgrossos, que sortirà des de l’església Major i recorrerà els carrers de Mossèn Jaume Gordi, Rafael de Casanova, Anselm Clavé i plaça de la Vila.

La diada acabarà amb el tradicional correfoc de Festa Major (20.00). Organitzat per la Colla Vella de Diables, el punt de sortida és el jardí d’Ernest Lluch. L’itinenari posterior és el següent: c. Sant Jeroni, ptge. de Santa Coloma, c. Major, c. Sant Domènech, jardí de Can Sisteré, c. Sant Carles i c. Doctor Ferran. El correfoc finalitzarà a la plaça de Montserrat Roig.

La cloenda de la Festa Major d’Hivern tindrà lloc la tarda del 5 de gener amb la cavalcada de Reis, una de les fites més multitudinàries del cicle festiu colomenc.