La cultura, la solidaritat i la promoció del comerç són els eixos de la Festa d’Hivern

El programa recull una gran diversitat d’activitats lúdiques per a totes les generacions. L’Agrupació del Comerç i la Indústria ha programat actes al carrer de caire nadalenc.

La  Festa Major d’Hivern de Santa Coloma (FMH) aplega un bon nombre d’activitats culturals que es fusionen amb la promoció del comerç local, les tradicions nadalenques més ancestrals i les campanyes de recollida d’aliments i joguines. Fins al 5 de gener, la ciutat viu immersa en una programació d’activitats creatives, entres les quals el Cap d’Any a la plaça de la Vila, la diada de Santa Coloma o la cavalcada de Reis.

Pel que fa a les activitats dels proper dies, cal destacar el concert de Mercè Martínez, la presentació de la mostra «Buscando refugio», la Trobada de Gegants del Maresme o el mercat de segona mà Ciertopelo. D’altra banda, aquest cap de setmana les entitats i els agents socials fan al barri del Raval activitats lúdiques amb el popular lema de «Ravaleando». Diumenge vinent (18.00), les entitats regionals protagonitzaran el tradicional concert de nadales a l’església Major i, gairebé alhora, se celebrarà el ball de Nadal de la gent gran a la Central Escènica. Finalment, el patge reial visitarà les quatre biblioteques els dies 19, 20 i 22 per recollir-hi els encàrrecs dels més petits.

D’exposicions, n’hi ha per a tothom. A Can Sisteré hi és «Figuracions», de Gerard Mas i Efraïm Rodríguez. Al Centre Cívic del Riu, hi trobem la mostra fotogràfica «Sarajevo, guerra i pau», de Gervasio Sánchez, i al Museu s’estrena ara l’exposició commemorativa del centenari de la Cooperativa La Colmena.

La Festa repeteix alguns espais que han estat reeixits, com l’Arbre dels Desitjos de plaça de la Vila, en què podeu deixar els vostres missatges de pau i solidaritat, o la festa de Cap d’Any.Per segona vegada podreu menjar el raïm davant la façana de l’Ajuntament en una nit que serà molt especial. El 31 de desembre, diada de Santa Coloma, és una data destacada en el calendari de l’FMH i compta amb una programació específica. La cavalcada de Reis hi posarà punt final. Dues setmanes molt intenses, carregades d'activitats per a tots els públics, aquí teniu el programa complet d'aquestes Festes d'Hivern.

El comerç fa seu el Nadal


La promoció del comerç local té una gran importància en aquest programa de festes. En aquest sentit, l’Agrupació del Comerç i la Indústria ha programat per al dia 17 la fira de productes artesans a l’avinguda de la Generalitat i el mercat al carrer Sant Jeroni, així com el tió gegant que s’instal·larà a les tardes els dies 18 (av. de la Generalitat), 19 (c. Sant Jeroni), 20 (c. Pompeu Fabra), 21 (c. Anselm Clavé) i 22 (c. Major). Aquí teniu el programa d'activitats nadalenques del comerç de la ciutat.

Les persones que vulguin deixar constància del seu tarannà solidari poden participar en les campanyes de recapte d’aliments i de joguines. Els centres cívics i la Creu Roja en fan de punts de recollida. El dia 21 (18.00), el grup amateur Todos a una actuarà al Centre Cívic del Riu. L’entrada és gratuïta, només heu de portar menjar no perible o articles d’higiene personal.