La consellera de Treball Mar Serna ha presentat a Santa Coloma de Gramenet els resultats dels Plans Extraordinaris d'Ocupació Local al Barcelonès Nord

Amb les diferents convocatòries d’aquest 2010, l’Ajuntament de Santa Coloma ha ajudat a 550 persones a accedir a un lloc de treball.

Aquest divendres la consellera de Treball, Mar Serna, acompanyada per l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i pel president del Consell Comarcal del Barcelonès, Joan Carles Mas, ha presentat els resultats dels Plans Extraordinaris d’Ocupació Local (PEOL), per a la contractació de persones en atur al Barcelonès Nord. Els PEOL al Barcelonès Nord han permet la contractació de 981 persones per a desenvolupar 37 projectes, amb una inversió de 6,5 milions d’euros, atorgats per Departament de Treball a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

En el cas de Santa Coloma de Gramenet, l’Ajuntament ha rebut una subvenció de 2,4 milions d’euros (dels quals 180.500 euros estan destinats a Formació), per a desenvolupar 12 projectes d’ocupació a la ciutat. A més l’Ajuntament de Santa Coloma afegeix uns 670.000 euros  en concepte de materials, roba i prevenció de riscos laborals. Dels 12 projectes, 3 d’ells es desenvoluparan amb la col·laboració del Consell Comarcal del Barcelonès.

Per a desenvolupar els diferents projectes l’Ajuntament, mitjançant l’empresa municipal Grameimpuls, ha contractat a 361 persones durant un període de 6 mesos. La principal novetat d’aquesta convocatòria a Santa Coloma és que els homes i les dones contractades hauran de realitzar 100 hores de formació professionalitzadora o transversal.

Amb el conjunt de programes posats en marxa fins ara a Santa Coloma –plans d’ocupació 1er semestre i amb aquesta nova convocatòria del 2n semestre de 2010, que tot just ha començat- l’Ajuntament ha ajudat a 550 colomencs i colomenques a accedir a un lloc de treball.

L’alcaldessa de Santa Coloma ha destacat que, en aquests moments de crisi, “els plans d'ocupació que s'impulsen des de l'administració són un dels mitjans de promoció de les polítiques actives d'ocupació més eficaces per a la creació de llocs de treball i per al foment de la igualtat d'oportunitats”. Així mateix, ha expressat que “l'objectiu comú de les diferents accions que engloben els PEOL a Santa Coloma és el fet de donar una resposta més immediata a les demandes de la ciutadania". L’alcaldessa ha afegit que ”es fomenta l'ocupabilitat de persones en situació d'atur i alhora es millora la seva qualificació en sectors i activitats generadors de nou llocs de treball”.